Å bake småkaker er langt frå det kjekkaste eg veit, men det høyrer liksom jula til. I dag har eg funne fram mamma si oppskrift på havremakronar; dei kakene laga eg alltid før, men no er det ei stund sidan sist. Dei er veldig enkle å lage. Oppskrifta er ganske "stor" så det blir mange kaker, men det går an å halvere.
Rør kvitt:
500 gram smør/margarin
500gram sukker.
Rør inn 3 egg
Ha i 400 gram store havregryn
400 gram kveitemjøl
4ts. bakepulver
Set med teskei på plata og steik på middels varme til dei er gulbrune.
Enklare kan det ikkje bli.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Det er berre ei lita stund sidan eg tok dette bildet. No ser det ut til at vi skal få skikkeleg fint ver igjen, slik vi hadde søndag for ei ...

-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka er no16.42, temperaturen ute er +24 grader, Det har vore ein fin dag, og den vart finare etter kvart. Bildet over tok eg på føremidda...
2 kommentarer:
Eg har laga dei ein gong, og det vart rikeleg ja!
Men jammen var dei gode!
Vi brukar dei til kvardags.
Legg inn en kommentar