lørdag, september 22, 2012

Vêrmelding 22.september - 2012

Klokka er no 21.00. Ute er temperaturen + 8 grader C og det har vore ein nydelig dag, med sol frå nesten klår himmel. Eg synest vi har fått mykje ut av dagen.
Då vi stod opp i dag var det rim på alle tak og det var kaldt med skoddedottar rundt fjella. Seinare vart det berre fint.
Vi køyrde heimanfrå etter at klokka hadde passert 12.00, og tok vegen rundt Austefjorden. Stoppa på Bjørnaset og snakka med Lars og foreldra. Lars og faren driv og bygger opp att løa etter Dagmars øydelegging.
Hos Margrete var det stort selskap. Ingeborg hadde laga ein sjølvkomponert "indisk" rett og invitert alle fire besteforeldra. Maten var veldig god! Etterpå var det kaffi og rikelig med kaker.
Margrete, Nils og eg gikk tur til Mjeltvika, mens  ungane var i ballbingen ved skulen.
På heimvegen fann vi ut at vi skulle legge vegen om Grodås, så dermed fekk også vi køyrt Kvivsvegen på opningsdagen. Dette vart eit kort resymé, men bilda skal fylle ut resten.
Fotoapparatet mitt er ikkje heilt pålitelig for tida, så det blir litt tilfeldig kva bilde som blir brukbare.
Her er vi på veg inn Austefjorden, vi ser rett over til Høydalen. Fjorden er dekt av tjukk skodde.

Desse  to bilda er frå Bjørnaset. Utsikt mot Volda.
Nils hadde kjøpt gåve til Margrete. No er ho bra rusta til vinteren.
Alltid kjekt å komme til duk og dekka bord.
Vi er i Mjeltvika og ser over til Margretes hus og E 39.
Vi reiste frå Margrete sitt hus klokka 17.50.

40 minutt seinare var vi på Grodås. Vi køyrde ikkje fort,og etter ytterligare 40 minutt var vi i Ørsta. Konklusjonen er at for oss vil Kvivsvegen vere eit godt alternativ om vi skal til Stryn. Margrete bør heller reise over Stigedalen, om ho ikkje tek turen frå Volda. Men når den siste tunnelen forbi Hjatåbygda blir ferdig, og det ikkje lenger er lange 50-soner på vegen, vil reisetida bli ganske mykje kortare.Dei to siste bilda er tekne ved Hornindalsvatnet.

1 kommentar:

solveig sa...

Eg og har lyst til å køyre Kvivsvegen, men ikkje på opningsdagen. Nydeleg dag i dag.