torsdag, september 13, 2012

Vêrmelding 13.september - 2012

      Vi gratulerer Margrete med den nye bilen!

Klokka er 17.45. Ute er det skya, opphaldsvêr og litt vind. Temperaturen er+11 graderC og det er framleis snø på dei høgste fjelltoppane.Det blæs meir og meir og der kjem dropar på ruta.
I dag var det tilbake til vårt to-eine liv. Eg vaska og rydda i huset, sette på vaskemaskin osb. Nils reiste til Volda for å bytte bil. Han reiste med den gamle, grå Note-en og kom tilbake med ein ny,blå KIA Rio som Margrete skulle ha.
Etter at vi hadde ete middag og kokt kaffi kom Margrete med vår raude Mitsubishi Colt og reiste igjen i "Den lille blå". Høyrest det litt forvirrande ut? Ho skulle til Ørsta i alle fall, og ho fekk både kaffi og kake før ho henta Amanda og fór heim.
Blomsterbuketten som ho hadde fått i samband med bilkjøpet, fekk vi behalde her. Vi takkar og prisar fordi den lange ventetida er over, sånn cirka eit halvt svangerskap.
Elles har eg skrive referat frå møtet i går. Det er ikkje noko litterært meisterverk, men det var heller ikkje meininga. At Nils synest det er bra, seier vel ikkje så mykje.Det er slett ikkje så lett å skrive bra referat, skal eg seie dokke.
Det kom ein nabo med eit stor spann tyttebær til oss. Han og kona hadde plukka dei i Skjåk. Nils deler rundhanda  ut fisk, og vi får andre naturalia i retur. Men vi er samde om at "byttehandel" er det ikkje- sjølv om det var fristande å kalle det det denne gongen. 
No ventar eg på minst ein "Indian summer". Det får vi nok!
Naboen med tyttebæra kom for å sjå bilen til Margrete, og i siste augneblinken kom eg på at eg ville ta bilde idet Margrete køyrde ut av tunet. Eg kom litt for seint, så eg tok eit bilde av Nils og naboen i staden. Desse pensjonistkarane i nabolaget har alltid mykje å prate om, mens vi kjerringane har ein tendens til å sitte heime i kvar vårt hus.

3 kommentarer:

Margrete Trovåg sa...

Tusen takk for all hjelp og støtte i bilkjøpet! Eg smiler frå øyre til øyre!

Besta sa...

Du må ikkje smile så mykje at du får rynker, då.

Margrete Trovåg sa...

I følgje eksperten er eg "ganske tiltrekkande" uansett :D