tirsdag, juli 24, 2012

Bok nr. 36 - 2012: Av jord er du kommetBeskrivelse:
I en skogsbygd på østlandet blir en gammel mann regelrett henrettet. KRIPOS-etterforsker Edvard Matre finner ingen spor etter morderen. I Oslo gir myndighetene etter for press og åpner en massegrav med pasienter fra Gaustad Sykehus. I Bergen blir en ung kvinne funnet drept og en annen ligger i koma. Mye tyder på at begge har vært utsatt for samme gjerningsmann. Edvard Matre blir sendt tilbake til byen han forlot for mange år siden for å finne en mulig seriemorder.Men Edvard og teamet hans står uten spor. Presset for å finne morderen før han slår til på nytt, er stort. Det hjelper heller ikke at Edvard får beskjed om at en av dem som ble funnet i massegraven på Gaustad er hans egen mor. Så vidt Edvard vet, døde foreldrene hans i en ulykke for mange år siden og ble begravd side om side på en kirkegård i Bergen.Edvard Matre er vant til ikke å vite hvem morderen er. Nå vet han plutselig ikke hvem han selv er heller. Men etter hvert som etterforskningen skrider frem skal han få lære mer om seg selv og hvor han kommer fra, enn han setter pris på.

Dette resyméet har eg henta frå nettet. Det er første boka eg les av denne forfattaren, og eg er ikkje heilt sikker på kva eg meiner om den. Dårlig er den ikkje, det er bra språk og bra logikk, for så vidt. Men direkte spennande er den ikkje, heller ikkje så svært overraskande. Eg såg diverse samanhengar ganske tidlig, og det synest eg også etterforskarane burde ha gjort. Eg ville ikkje ha kalla dette ein krimroman , men heller brukt Jussi Adler Olsen sitt omgrep "En roman om en forbrytelse"-(eller eigentlig fleire.) Forfattaren har skrive fleire bøker før.Det meste av handlinga er lagt til Bergen.
Eg syntest boka vart litt langdryg, særlig på slutten. 9 CD-plater


3 kommentarer:

solveig sa...

Ukjent for meg, men det ser ut som den har fått Rivertonprisen.

solveig sa...

Ser det er for ein annan roman.

Besta sa...

Det er første boka eg har lese av denne forfattaren, men eg ser på nettet at han har skrive mange. Etter kvart har eg blitt ganske kresen på krim, og eg likte betre Jørgen Brekke sine bøker enn denne.