torsdag, juni 28, 2012

Vêrmelding 28.juni - 2012

Klokka er 20.00, temperaturen + 18 grader, og vi har hatt enda ein nydelig dag.Denne junimånaden er den finaste og mest innhaldsrike eg har opplevd på svært lenge, og det er enno eit par dagar att. 
I dag har vi stort sett chilla og sola oss, eg har gjort litt husarbeid, rett nok, og Nils har klipt plen.
Og for ein gongs skuld har vi fått med oss opninga av Dei nynorske festspela i Aasentunet.Skal eg vere heilt ærlig så hadde vi vel ikkje kome oss av stad i år heller om det ikkje var for at Ingeborg skulle vere med å danse.Sola skein varmt og fint i tunet i kveld, men ikkje akkurat der vi skulle sitte, det skygde skogen for sola.
Festspela vart opna av årets festspeldiktar Arne Moslåtten. Det er han som skriv tekstane til Hellbillies. Han las eit par songtekstar som enno ikkje har fått melodi.
Jon Tvinnereim hadde eit historisk tilbakeblikk på viktige hendingar i regionen. Han peika på at lokalt engasjement var viktig. Utan eldsjeler hadde vi kanskje ikkje hatt høgskule i Volda, opera på Eid, Eiksundsambandet eller Aasentunet og Dei nynorske festspela.
Dei tre elitedansarane frå ballettskulen dansa så ein dans som heitte "Eg er ikkje redd for å fly"- om eg oppfatta tittelen rett.
Egil Olsen, som er her frå Vallabøen, har gitt ut fleire plater med eigne låtar.I dag hadde han fått med seg Stig Ulv på gitar(han har eg hatt som elev)-han har også gitt ut plater, og Morten Bollerud, som mellom anna er organist i Kilsfjord kyrkje. Dei spela tre Egil Olsen-låtar, men i staden for å synge songane sine på engelsk, hadde Egil omsett tekstane til nynorsk, og las dei til musikken. Veldig fint var det.
 Prisen for beste nynorskbrukarar gikk i år til Ingvild Bryn frå NRK og Arill Riise frå TV 2. At Arill er morsom og humoristisk, det veit vi som har hatt han til nabo, men Ingvild Bryn overraska. Ikkje berre var ho morsom i praten, men til slutt sette ho seg ved "pianoet" og spela og var forsongar i "Den fyrste song eg høyra fekk".

Heilt til slutt var dansegruppa i elden igjen og viste ein dans som heitte "Steng døra". Både Ingeborg og dei andre dansarane var nokså slitne etter å ha dansa sju timar for dag siste veka. Men no har dei ferie frå dansen også. Til hausten er dei invitert til Aberdeen i Skottland for å danse der.
Det var meir program inne i Aasensenteret etterpå, men vi reiste heim. Seinare i kveld er det Hillbillieskonsert i parken ved Amfi-då kan vi gå ut på altanen og få med oss det meste.
Margrete og ungane er vel framme i Lillehammer.
Bilda mine er ikkje gode, men ein vil no ikkje reise seg opp og gå fram som ein annan pressefotograf. Det kjem sikkert mykje både i aviser og TV. 
Då eg kom heim las eg forresten i programmet at det ikkje var lov å fotografere for dei som ikkje hadde avtale. Så det de ser her er "ulovlige" bilde.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...