søndag, februar 13, 2011

Vermelding 13.februar - 2011

No er klokka snart halv to. Veret er stålande og sola varmar godt, særlig inne. På baksida av huset, i skuggen, er det minus 4 grader C.
Sidan det er morsdag, kanskje, fekk mor seg ein fin tur i dag. Nils pakka sparken inn i bagasjerommet, og så køyrde vi ut i Ura, der som "Vik Ørsta" (Tidlegare "Ørsta stålindustri") ligg. Så gikk og sparka vi ut til Lianeset der desse to bilda er tekne, det eine opp mot Liadalsnipa, det andre mot fjorden og Raudøya. På vegen utover trefte vi to andre pensjo-par som gikk tur, begge naboar frå Vallabøen.Når eg sparkar og Nils går, held eg same fart som han, minst, og han slepp å bli hefta av meg.

                                                                På veg innover.


Her er vi tilbake ved startpunktet. Her ser vi Ura eller rettare sagt Skorgura. Her renn ei elv , og i gamle dagar mol bøndene kornet sitt i kvernhusa her. Desse kvernhusa er restaurerte, og så vidt eg veit, i full stand. Eg har merkelig nok aldri vore der, til tross for at eg sikkert har hatt tilbodet. Rett over vegen for kvernhusa køyrer ein ned til "Vik Ørsta".
Fint å bu og vere på solsida slike dagar. Trist å sjå bort på hi sida der vegen til Ulsteinvik/Hareid går. Men som Nils seier:"Der er lys i tunnelen."
No skal vi snart ete middag. Det blir vel restar frå i går. Nils baud til at vi kunne ete "ute", men eg vil heller ha det til gode til ein annan dag.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...