lørdag, januar 22, 2011

Bok nr. 5 2011: Bunnfall

Eg har lese bøker av denne krimforfattaren før, og likt dei rimelig godt. Etter kvart som eg høyrde denne boka som lydbok tenkte eg: Slik skal ei lydbok vere: få personar, enkel og oversiktlig handling, ingen parallellhandlingar eller flytting i tid og rom. Rett og slett ein veldig ryddig og fokusert tekst.Det er godt språk utan for mange dumme metaforar. Det eg synest er særlig interessant er alt faktastoffet forfattaren tek med i fortellinga, og ikkje minst spørsmåla han stiller. Her er det særlig spørsmålet om fengselstraff han set søkelyset på. Blir folk betre menneske av å sitte i fengsel, eller er det kanskje tvert imot ?
Etter kvart blir boka meir og meir kronglete, eller kanskje det er eg som misser tråden? I alle fall blir eg skuffa over slutten.Oppklaringa er verken særlig spennande eller uventa, viss det er eit poeng.
Sidan forfattaren er son til ein politimann, har han nok god greie på korleis politiet jobbar, så vi slepp "superheltane".Les gjerne boka om du likar krim. Eg for min del er snart metta av denne typen bøker, og eg mistenker mange forfatterar for å bruke  sjangeren for å skrive om noko som ligg dei på hjertet.Det er mange som les krim!

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...