tirsdag, oktober 13, 2009

Bok nr.67:Madrugada

Eg likar denne forfattaren, og eg likar etterforskaren hans: Advokat Sven Foyn frå Tønsberg, som eig St.Bernhardshunden Hulda.Eg likar den slentrande avslappa stilen og dei sarkastiske kommentarane.

Sist laurdag trefte eg ei dame eg kjenner,og vi vart ståande lenge og prate. Ho kjem opprinnelig frå Iran, men har budd i Ørsta i 20 år. Ho fortalde mellom anna at ho hadde vore ein tur i heimlandet, noko ho angra på.Då ho reiste frå landet, var der om lag som her,men då ho kom tilbake, kom ho til eit heilt anna samfunn.Kvinnene er mellom anna tvinga til å gå i hijab og ein har på ein måte gått tilbake i tid.

Om ettermiddagen begynte eg å lese denne boka, og det vart litt rart, for den handla om ei kvinne frå Iran som hadde søkt politisk asyl i Norge.Forfattaren har sett seg godt inn i tilhøva i det noverande Iran, og derfor blir denne lettbeinte kriminalromanen også lærerik.Han tek oss mellom anna med til landet og vi får eit innblikk i politiske og andre system.Sjølve plottet er jo nokså prosaisk, men her er det ikkje målet som er det viktigaste,men vegen vi går. Les gjerne denne romanen.

4 kommentarer:

solveig sa...

Den forfattaren liker eg og!!!!

Besta sa...

Det er no fort gjort å rippe........

Besta sa...

No har eg gjort det.

solveig sa...

Det lovar godt!

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...