søndag, november 19, 2023

Dagbok 2023: 19. november

 Klokka er no17.26 men det er mørke natta ute, dagane vert kortare og kortare for kvar dag, slik har det alltid vore. Det det har vore lyst og fint på dagtid-men sola vil ikkje komme fram lenger.Vegane er kvite av rim, men snø har vi ikkje-og takk for det.

I dag hadde eg ikkje mykje planar, men eg kunne i alle fall slå fast at eg er frisk-ingen Covid her!. På føremiddagen sat eg ved TV-en og såg at dei fekk ny biskop i Bodø mens eg strikka på ein lest.

Etterpå gjekk eg ein tur på Vernet- i dag trefte eg ingen eg kjenner, men det var no for å få mosjon eg gjekk.

Då eg kom heim att laga eg kylling med ris og Mango Chutny, det er veldig enkelt å lage, men det er godt. 

Eg har strikka litt igjen , men så er det spanskleksa. Eg er ikkje så veldig motivert for tida for det er myke repetisjon, så eg føler at eg står i stampe. Eli vil så gjerne at vi skal klare å snakke meir, ikkje berre lese, men det å rive seg laus frå boka er ikkje lett.  Eg skal i alle fall møte opp denne veka, og veka etterpå skal vi ha spansk på mandag, fordi vi skal ha julemiddag i pensjonistlaget på onsdagen.

Eg ser at folk har begynt å sette ut julelysa sine, og det er fint no i mørke kveldar. Eg har  ein dørkrans som skal opp om ikkje anna. Eg er ikkje så flik med slikt, men eg kan kanskje få hjelp om eg finn noko å henge opp.

I morgon har eg heimedag, men eg har ikkje bestemt meg for kva eg skal bruke den til. Eg må vel snart til å tenke på julebaksten. Men eg skal ikkje bake så mykje. Og det er litt tidleg å begynne å pynte. Eg slapp i alle fall å få Covid opp i det heile, slik som Solveig og Marit. Eg håper at dei kjem seg på beina igjen snart og slepp å vere slappe i lang tid. 

Eg får god nytte av varmepumpa no-her er aldri skikkeleg kaldt-og det er bra.

No må eg jobbe litt meir med spansken fram til dagsnytt kl.19.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...