mandag, mai 23, 2022

Dagbok 2022: 23.mai

 

                                      Utsikt mot fjorden ?

Klokka er berre 16.10, men eg trur ikkje det skjer så mykje meir i dag. Eg har vore aktiv til denne tid, så det blir vel ikkje gjort så mykje meir-.

Eg starta dagen tidleg; klokka var 5 då eg vakna og verkte i heile kroppen. Eg fekk ikkje til å sove meir, så då klokka var 6 stod eg opp og tok ein reseptfri sovetablett, dei plar vare i to timar, og det gjorde den i dag også. 

Eg hadde tenkt å slå plen i dag, men det regna bitte lite grann av og til, så eg slo det frå meg. I staden bytta eg på senga mi og sette på vaskemaskina, det blir ein del klesvask om eg er åleine, men eg vaskar ikkje så ofte som før. 

Eg hadde nokre sekkar ståande med hageavfall, eg heiv dei inn i bilen og køyrde på VØR. Men før eg kom så langt hadde eg lossa av dei fem sekkene med bark. Eg har ikkje rygg til å løfte sekker, men eg har utvikla ein måte der eg slepp å bruke rygg. Eg køyrer trillebåra attåt bagasjerommet, og "vippsar" sekkane over. Eg rydda litt her og der i hagen før eg for, og då fann eg ei stor fin saks i kompostbingen; i fjor måtte eg kjøpe sakser, men etter at eg hadde kjøpt, dukka det opp sakser både her og der.

Då eg kom heim att frå VØR såg eg at der stod att ein sekk med hageboss, men det gjer ingen ting, for eg skal bort att på fredag, då skal eg på Biltilsynet, og då er det nesten samme vegen. Eg køyrer bort graset også, for eg vil ikkje ha meir kompostering her no.

Eg gjekk her og surra ei stund, hengde opp klede etc. Då såg eg at Naboen hadde begynt å slå, han slo min  plen ovafor garasjen også. Då var det berre å komme seg ut å slå - for meg også. Klipte berre rundt huset, Skråninga tek eg ein annan dag.

Eg hadde gått og sett etter ein annan nabo-han som hjelpte meg sist eg skulle fornye førerkortet og fann han i garasjen. Han hjelpte meg i dag også, så no har eg fått time på Biltilsynet komande fredag klokka 12.30. Førerkortet som eg har gjeld berre ut månaden, så det hasta litt.

I morgon skal Marit ha bilen sin på verkstad for EU-kontroll. Då skal eg stille opp som sjåfør, slik ho gjorde då min bil var til kontroll. Reknar med det blir trening i morgon, men det blir berre ei trening denne veka, sidan det er helg på torsdag.

Det er stort sett opplett ute, men det er overskya. Eg trur ikkje eg går tur i dag, har hatt bra med mosjon. Eg har ete middag, i dag vart de berre egg og bacon.



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 18.mars

  Klokka er no 16.23. Temperaturen ute er + 8 grader C. Det er skya og ikkje sol, men opplett. Denne dagen har eg ikkje utretta mykje, men d...