søndag, september 26, 2021

Dagbok 2021: 26.september

 rett etter frokost, så etg tok og pussa alt eg har av kopar 
Klokka er no17.35, temperaturen ute er + 19 grader, det er opplett og litt sol. Heilt nydeleg ute - eg kom nettopp heim frå ein tur på Vernet. 

I dag fekk eg eit anfall av energi rett etter frokost, så derfor tok eg og pussa alt eg har framme av kopar og messing. For nokre år sidan kom eg frampå eit pussemiddel som gjorde kopar og messing blankt og fint på ein augeblink. Eg reklamerte for det på FB til og med. Eg har brukt det heile tida sidan, men er ikkje fullt så beigeistra lenger. Tinga blir blanke og fine, med lite arbeid. Men kor lenge varer det??? Eg pussa saker og ting i god tid før påske- men måtte ta det igjen ein gong til. No i sommar har eg ikkje brydd meg med pussing, men det blir annleis når ein held seg meir inne. Det  sørgelege er at eg finn berre  denne pussen no i butikkane, ikkje dei  gode gamle som heldt på glansen.

Som før sagt held eg no på å ete tom frysedelen i kjøleskapet og det går ganske bra. I dag fann eg noko ferdig krydra svinekjøt som har lagt der lenge. Eg hadde også ein rest av god brun saus. Så vart kjøtet steikt og eg hadde svine-sosakjøt, grønsaker fann eg også og poteter hadde eg. Det blei eit godt måltid og der er nok til i morgon også. Det passar bra, for eg skal på styremøte klokka 11, så då kan det vere ok å sleppe å "koke".

Etter middag tok eg kaffikoppen med inn på stova og så fann eg endeleg ein serie som fenga meg. Serien heiter "The Stanger", og er laga etter ei bok av Harlan Coben. Eg har lese mange kriminalbøker som han har skrive, og det som går att er at det handlar mykje om foreldre og barn. Det gjer denne serien også. Eg strikkar mens er ser TV eller høyrer radio. 

Først då klokka nærma ser 17 kom eg mg ut og gå tur. Det var så fint og mildt ute -godt å merke at det ikkje er vinter slett enno, men det er snart oktober! No skal eg tømme oppvaskmaskina før eg set på TV-en igjen.
 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...