fredag, september 17, 2021

Dagbok 2021: 17.september

 

Opal-plommetreet

Klokka er no 16.45, temperaturen ute er + 20 grader og sola skin og skin. Det er rett og slett varmt og fint.Eg var oppe relativt tidleg i dag og var ferdig med fredagsvasken då klokka var 10- Eg vurderte å pusse vindu, men fall for freistinga å halde på ute. Eg har klipt greiner etc. av plommetreet , så no er det størst Opaltreet også forminska, så plukka eg eple i graset, men begynte ikkje å klippe epletreet, sjølv om eg hadde lyst. Det treet er så digert no at eg må ha unge menn til å stusse det. Eg var ikkje så ivrig ute i dag, for eg hadde litt vondt i eine foten og hofta og vart fort trøtt. Eg gjekk inn att i 14-tida og laga meg litt middag, og etterpå la eg meg ut på solsenga. Det viste seg at det ikkje var så godt for den vonde foten. Eg hadde tenkt å gå på Vernet i dag, for eg har ikkje vore der sidan sist sundag. Så eg får sjå kva det blir til.

Margrete har sagt at ho kjem ein tur i morgon og det blir no kjekt, eg har no fri både laurdag og sundag, men mandag skal vi til Ulsteinvik igjen. Eg brukar høyreapparata mest når eg ser TV-elles er eg litt redd for å miste dei, sidan eg ikkje har forsikra dei enno. Ville ikkje gjere det før eg har vore til Ulsteinvik, i tilfelle det blir forandringar. Høyreapparata er verdt 8000 kr. Marit sine er forsikra for 15 000 kr. Og vi får alt gratis, også taxi -turane til Ulsteinvik-fordi vi har frikort. Vi bur i eit godt land !

Eg vil ønske alle ei god helg, og for skuleelevar og lærarar nærmar det seg vel haustferie. Håper vi får fint ver framover ei stund.  Det er mykje å gjere i hagen enno, eg veg fram og tilbake om eg skal kjøpe ny kompostkvern. Eg har no ikkje nokon stad å gjere av komposten, så då kan eg like godt køyre bort på VØR med greiner og anna. Ingen vits i å male det før eg fer på VØR- ? Eg skal sjå om eg finn eit bilde litt seinare.

Epletreet


Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...