tirsdag, september 26, 2017

Dagbok 2017: 26.september




Klokka er 19.00, utetemperaturen er + 15 grader C og vi har hatt enda ein fin sommardag. For oss pensjonister er det no det samme kva tid sommaren kjem.
Nils var heldigvis litt kvikkare i dag enn i går, kanskje fordi han fekk nytt plaster i går kveld?
Eg fekk ei dårleg natt etter at eg hadde spurta ned på apoteket og opp att i går. Verkte både i hofta og kneet, men eg er betre i dag. Men ikkje heilt bra.
Alle har vel oppdaga at eg er svært oppteken av å sage og klippe. Det er så mykje som har vakse seg for stort i hagen, og i fjor vart det ikkje gjort noko. I dag skulle eg kutte ned tujabuskene som dannar ein slags hekk mot naboen.
Eg henta teleskopsaksa til Gudmund og trudde det skulle vere enkelt å ta toppane. Men toppane var altfor tjukke og kraftige, så her måtte det sag til ! Eg står ikkje i ei vinglete gardintrapp og sagar, SÅ dum er eg ikkje. I staden tenkte eg at eg fekk gå laus på buska i midten..
Eg klipte og saga til det ikkje var så mykje att av den, så no ser det ut som om der er hol i hekken. Men den veks sikkert ut att. Ein må passe på slike busker og klippe etter kvart, for det er ikkje måte på kva som kan skje. Tjukke greiner vaks over og under og rundt kvarandre. Eg vart enig med meg sjølv om at det fekk bli med denne buska i dag, og så fekk eg rydde opp, slik at det var overkomeleg. Som vanleg la eg til sides dei tjukkaste greinene til ved. Alt skatet mol eg opp på kompostkverna, det vart ca. 1 1/2 sekk. Det er lettvint å få på VØR. Eg har brukt nesten heile dagen på jobben, men har no gjort husarbeid og stelt med pasienten innimellom.
Til middag i dag kokte eg dei minste potetene og så hadde vi spekemat til. Av den eine poteta eg sette i jorda vart det 30 nye.Vi syntest potetene var veldig gode !
I morgon før middag skal Marit og eg bort i Furene og handle, så då stikk eg innom Lefdal og kjøper kaffi også.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...