søndag, september 24, 2017

Dagbok 2017: 24.september

Klokka er 18.20, ute-temperaturen er +15 grader. No er det overskya, men før middag var det sol.
Sundagane er ikkje så mykje annleis her i huset enn dei andre vekedagane.
Eg står opp i 8-tida, kokar kaffi og eg frokost åleine.
Klokka 9.00 går eg inn til Nils med 10 tablettar og eit gals melk. Ein halv time, eller meir, seinare får han frokost på senga. Og så ligg han til han orkar å stå opp. I dag fekk han to smertestillande mens han låg i senga, såpass han greidde å dusje og barbere seg. Han har ikkje så mykje krefter, men når han får sitte/ligge i den blå stolen sin har han det bra. Dei blå stolane skulle vore kasserte for lengst, men det er dei han likar best.
Eg greidde ikkje å sjå på dei stripete stuevindua som eg vaska og spylte i går, så eg gjekk ut og pussa dei med vindusspylervæske, og då vart dei fine og blanke. Så måtte eg ta dei innvendig også. Det ser bra ut no-så lenge som ikkje sola skin beint på dei i alle fall.
For å få vere ute litt i finevêret gjekk eg ut og klipte ned den sjuke klematisen på kjellermuren, så får vi håpe den veks opp att frisk og fin til våren. Eg plar ofte klippe den ned om hausten, men gjorde det ikkje i fjor. Eg har to til av samme sorten, dei er også sjuke. No er nummer 1 komen i ein svart VØR-sekk.
Til middag laga eg fiskebollar i kvit saus. Det er vanskeleg for Nils å få i seg middagsmat, det går betre med skiver. Etter middag kvilte han litt, mens eg strikka og las bok.
Så kom Audun på besøk, han var venta. Han hadde med seg bløtkake-restar frå Solveig -trur ikkje eg har smakt bløtkake sidan eg var på "Pårørendefest" på Ørstaheimen.
Mens Audun var her ringde Erlend frå flyplassen. Margrete og dei to yngste har vore i Oslo og sett "Cats" i lag med Ingeborg som bur i hovudstaden. Dei kom oppom ein tur, dei også. Håkon og Birte har vore innom to gonger, før og etter fisketuren. Så i dag har her vore folksomt. Eg hadde verken vaska eller bakt til helga, eg prioriterer utearbeid når det er bra vêr.
Sundagen plar vere den dagen i veka då ingen stikk innom, slik vart det ikkje i dag. Vi har hatt ein fin sundag, men no trur eg at eg rekk å fylle kvist og kvas i eit par sekker før det mørknar. Eg er i grunnen veldig trøtt, men det hjelper kanskje med frisk luft.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...