torsdag, august 31, 2017

Dagbok 2017: 31.august

I dag er det 118 år sidan pappa vart fødd. Han var fødd i Horten, men døypt i Oslo, der mor hans kom frå. Seinare flytta dei til Skarnes der far hans, Olaus Strøm var stasjonsmeister. Pappa var ikkje meir enn 11 år gammal då far hans døde. Bestemor  gifta seg seinare med Eivind Os frå Eid, og dei flytta dit. Då var pappa ca. 17 år.
Ved dåpen fekk pappa namnet Storm , eit namn som eg tykte var veldig flaut, men som eg trur var moderne på den tida. Namnet har fått ein renessanse no. Eg tenkjer alltid litt ekstra på pappa på fødselsdagen hans. Siste dagen i august var liksom slutten på sommaren i min barndom, for skulen tok alltid til 1.september, så sant det ikkje var på ein sundag. Og Besta, mormora mi, hadde fødselsdag samme dagen, ho var akkurat 20 år eldre.Eg synest det er rart at fart min var fødd på 1800-talet. Så vidt.
........................................................................................
Klokka er no 20.10, og HBO-en har vore her for andre og siste gong i dag.
Dagen har vore litt spesiell, men no er vi i rute igjen. Eg står alltid opp ei stund før Nils, det gjorde eg i dag også, men så kom det ein sjukepleiar heilt uventa og skulle ta blodprøve, i går sa dei at det skulle utsettast til fredag. Men eg fekk no Nils fram frå senga så alt gjekk greitt. Vi fekk resultatet før vi reiste til Volda med drosje klokka 11.00. Dei måler blodprosenten og infeksjonsverdiane. Blodprosenten hadde gått opp sidan sist, og infeksjonsverdien er framleis på 0, takka vere medisinane han får.
Det vart ein del venting på sjukehuset før han fekk sprøyta, og så vart det enda lenger å vente på drosjen som skulle ta oss heim. Nils har problem med å sitte når han ikkje har godstolen sin, så han var heilt gåen då vi kom heim. Han gjekk rett inn i senga og la seg der, mens eg nytta høvet til å støvsuge alle teppegolva.
Då han stod opp att var han "frisk og rask" og fekk både mat og kaffi før det vart "Kakekrig". 
No skal vi snart ha kveldsmat, vi plar vente til heimesjukepleiaren har vore her.
I dag har Margrete fått den nye bilen sin. Ho hadde ein blå Kia, no har ho kjøpt ein raud av samme merke.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28. april

Klokka er no 22.10, teperaturen ute er + 10 graderC  og vi har hatt fin ver i dag. Den siste snøen som kom i fjella smelta sikkert i dag. Eg...