lørdag, april 01, 2017

Bok nr.13 - 2017: Maurtuemordene

Maurtuemordene av Hans Olav Lahlum (Lydbok-CD)

Stilsikker psykologisk thriller fra Lahlum!

I Oslo er en seriemorder løs. Unge kvinner blir funnet kvalt på ulike steder av byen. Felles for dem er en merkelig, barnslig illustrasjon av en maur plassert på liket. K2 famler i blinde etter noe som binder ofrene sammen, men finner ikke annet enn det opplagte: At de blir funnet drept. Selv Patricias skarpe hjerne og utradisjonelle resonnementer kommer til kort. K2 står i fare for å miste sin posisjon som Oslo-politiets ubestridt beste etterforsker. Sjefen er alt annet enn fornøyd, og presset mot etterforskningen øker for hver time som går.
..............................................................
Denne boka høver godt som lydbok-til å legge frå seg og ta att. Det er greitt når ein les sporadisk og ikkje greier å konsentrere seg så mykje. Boka er enkel, og liknar til forveksling dei andre bøkene til Lahlum. Det mest interessante for meg er at Lahlum legg handlinga til ei fortid som eg hugsar godt, denne gongen 1972. Ingen datamaskinar, mobiltelefonar og DNA, berre intervju og tankearbeid. Dessutan er også spåket tilbakeført, noko eg synest er litt artig. Spennande? Nei, ikkje særleg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...