tirsdag, september 20, 2016

Bok nr. 63 - 2016: Kalypso

Sterk oppfølger til suksessen «Wienerbrorskapet».

På et sykehus i Oslo våkner politietterforsker Fredrik Beier langsomt til live. Han husker ingenting fra kvelden som førte ham hit. Ved en villa på byens beste vestkant bor en barnløs, gammel enke, og postmannen reagerer på at hun ikke lenger tar inn avisen. Beiers kollega, Kafa Iqbal, tar seg inn i boligen, men enken er forsvunnet. Et overvektig mannslik ligger derimot i trappen - denne mannen finnes ikke i noen offisielle arkiver. Politiet finner snart en ny død kropp, og Fredrik og Kafa avslører at de to har en ting til felles. De innser at de står overfor en gjerningsmann som har mye å hevne, og ingenting å leve for.
Gjennom intens spenning og flere fortellinger og tidsplan som flettes inn i hverandre, forener Johnsrud storpolitisk thrillerhandling med politiromanens nordiske noir-realisme.
Terningkast 6: «Glem alt snakket om «den vanskelige andreboka». Ingar Johnsrud fortsetter å levere krim på absolutt internasjonalt toppnivå.»
Sindre Hovdenakk, VG

......................................................................................................
No har eg lese ferdig denne boka, og den fortener kanskje den gode kritikken den har fått. Eg har lese den svært sporadisk, utan altfor lange leseøkter, så eg skal innrømme at eg hadde problem med å følgje med i svingane. Det belei for mykje folk og hendingar å halde greie på. Eigentleg burde eg ha laga meg ei rolleliste og lese boka om att-men kven les krimbøker for andre gong? Ein ting kan eg i alle fall seie: Boka er godt skriven!

Ingen kommentarer: