fredag, juni 10, 2016

Bok nr.36 - 2016: Ondskapens kall

Omslag - Ondskapens kall
Ondskapens kall er tredje bok i den kritikerroste serien om privatdetektiv Cormoran Strike og assistenten hans Robin Ellacott.
En mystisk pakke blir levert til Robin Ellacott, som til sin skrekk oppdager at den inneholder benet til en død kvinne. Sjefen hennes, privatdetektiven Cormoran Strike, blir mer foruroliget enn overrasket. Han kan tenke seg i alt fire personer fra fortiden som kan være avsenderen – der alle fire er stand til særdeles grusomme handlinger.
Da politiet setter alt søkelyset på en mistenkt, som Strike blir mer og mer sikker på ikke er gjerningsmannen, bestemmer de seg for å ta saken i egne hender. Strike og Robin begir seg inn i den mørke og forskrudde verdenen de andre tre opererer i. Men det gjør de ikke uten risiko, og snart er de begge i livsfare.
.................................................................................
Note to self: Viss du har tenkt å lese ei krim-lydbok på 14 CD-plater, må du sørge for at du har høve til å lese ganske mykje kvar dag. Du må også sørge for å lage deg ei skikkelig rolleliste.
Denne boka har eg lese over relativt lang tid og nokså ufokusert. Det skal eg ta på mi eiga kappe. Men eg trur dessverre ikkje boka hadde fenga meg så veldig uansett. Eg brukar å seie at eg likar at krimbøker er "fokuserte"-med det meiner eg at alt som ikkje er naudsynt for handlinga og oppklaringa av mysteriet må lukast bort.
Her var det veldig mange digresjonar, og  ikkje alle hadde så mykje der å gjere. For meg vart heile boka eit salig rot-men eg fekk no med meg kven som var mordaren.
Eg tek alle mulege forbehold når eg seier at etter mi meining var dette dårlig.

Ingen kommentarer: