onsdag, juni 22, 2016

Dagbok 2016: 22.juni


Klokka er 18.30, temperaturen ute er+ 18 grader; det er lettskya og fint. Om lag slik har det vore i heile dag, men eg meiner vi fekk litt regn sist natt også.
I dag har eg gjort litt til nytte. Først sette eg ein brøddeig, for no er eg lei av kjøpebrød for ei stund. Mens deigen heva var eg i vaskekjellaren og rydda og vaska. Vaska også nokre plastteppe som er for store og tunge til vaskemaskina. Men det er ikkje noko problem for Nils har mange store firkanta plastbaljar som høver til slikt bruk.( Ja, han brukar dei når han fiskar.)
Deigen heva så sakte i dag, kva det no kan kome av, at eg vart ferdig med alt før eg baka ut brøda.
Nils hadde timeavtale med frisørdama si, så han var nedover og fekk sommarsveis. Eg fekk ei stille stund med boka mi.
Til såkalla middag i dag vart det karbonadesmørbrød med ferdigkjøpte karbonadar frå Gilde og heimebakt brød. Så vart det pause, før eg følte at eg måtte klippe plen. Hadde abstinens! Gjorde det lettvint i dag, klipte bio på plenen rundt huset. Det var fort gjort, men det blir ikkje så kort som med den elektriske klipparen. Vi plar elles ikkje klippe bio så nær huset, for det er fare for å drage med seg graset inn, men no er leigebuarane vekke, så då tok vi sjansen.
Det gler meg å sjå at det er mange humler i hagen, men i dag var lufta full av små flagrande insekt som eg ikkje veit kva det var. Det var verken mygg eller knott i alle fall.
Eg har tatt bilde i hagen i dag også, og trenar på å lage kollasjar, men har ikkje vore heilt heldig til denne tid. Må nok øve litt til.
I dag har svigersonen, Øystein, fødselsdag, han fyller 54 år. Vi gratulerer. Vi gratulerer også med at han har ei ny bok i handelen!

Det er ei veldig opphoping av "dagar" her i familien i mai, juni og juli, men så blir det ein lang pause.
Vi plar feire alle under eitt ein dag det høver. Einar og Solveig står att før vi er i mål.

1 kommentar:

solveig sa...

Det er nokre kvite, flagrande innsekt som plagar meg om ettermiddagane...
Boka til Øystein kjem i september.