onsdag, juni 29, 2016

Bok nr. 41: Beatrice og Benedict

Beatrice og Benedikt
Ny historisk roman fra Marina Fiorato. Denne gangen fra 1500-tallets Italia, hvor vi får høre forhistorien til William Shakespears stykke «Stor ståhei for ingenting» (Much ado about nothing).

Forfatteren tar oss med til 1500 tallets Sicilia hvor Beatrice og Benedikt møtes for første gang. Begge er like kjappe i replikken, og det er nettopp dette som gjør at de forelsker seg i hverandre. Men deres veier skilles, og det skal ta dem ti år å finne tilbake til hverandre.

Marina Fiorato er en mester innen sjangeren historisk roman og hennes lideskap for Italia og grundige research skinner gjennom. Hun har solgt over 100 000 bøker i Norge og millioner på verdensbasis. «Beatrice og Benedikt» blir lovprist verden over.

.........................................................................................
No har eg ikkje lese "Much Ado About Nothing"-og heller ikkje noko anna av Shakespear, så eg er vel ikkje den som skal kritisere denne boka.
Eg hadde ikkje sansen verken for innhaldet eller skrivestilen. Å skrive historiske romanar er ikkje enkelt, mykje kan ein lese seg til, men å vite korleis folk tenkte og snakka for lenge sidan, er om lag umulig. Det er så lett å ta med seg verdiar frå vår tid inn i handlinga. Mange vil kanskje like denne boka, men for meg vart den langdryg og kjedelig.

Ingen kommentarer: