tirsdag, januar 28, 2014

Bok nr 5 - 2014: Svart sti.

Det er vinter i Lappland. På Torneträsk ligger arkene, de små fiskebuene på meier, godt forankret i isen. Folk kryper sammen der inne i varmen fra propanapparatene. Men den isnende stormen tar tak i en av arkene og feier den av sted. Ute på isen prøver en halvnaken mann, som hadde et ærend ut og plutselig er blitt hjemløs, å berge livet. Han bryter seg inn i den mørklagte naboarken – og finner en myrdet kvinne i sengen. Hvem er hun? Hvordan har hun havnet i arken? Hva er det for slags merkelig båndformet brannskade hun har rundt vristen? Dette er opptakten til Åsa Larssons tredje roman om juristen Rebecka Martinsson og politifolkene Sven-Erik Stålnacke og Anna-Maria Mella i Kiruna. De oppdager snart at saken har internasjonale forgreninger.

Eg har lese mange bøker av Åsa Larson, sikkert nokre som er nyare enn denne også, for mykje av privatlivet til hovudpersonen er kjent frå før. Når eg likar denne boka er det meir på grunn av fortellingane som ligg innafor ramme-fortellinga, enn sjølve krimmen. Og eg likar skildringane av livet i Kiruna-traktene.Åsa Larson er ein flink menneskeskildrar og personane hennar er interessante.Boka er ingen tungvektar, men grei underhaldning. 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...