No har eg ein bolledeig ståande til heving. Skal bake bollar med og utan rosiner i dag. Eg har funne ei oppskrift på nettet som eg er veldig fornøgd med. Brukar den til bollar, skillingsbollar, skulebrød, prinsessekake m.m. Som de ser er den ganske søt, så der kan ein regulere etter eigen smak. Eg lagar sjeldan søt gjærbakst, men til jul gjer eg eit unntak.
1 liter melk
250 gram smelta smør
3 dl sukker
2 egg
100 gram gjær for søte deigar
3 ts kardemomme
2,1 kg kveitmjøl (Ha ikkje alt i på ein gong, men gøym noko til utbaking.)
Skriv ikkje noko om framgangsmåten, då eg reknar med at dei fleste kan lage ein gjærdeig.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Klokka er no 17.16, temperaturen ute er minus 2 grader, før i dag har vi hatt varmegrader og berre vegar. Eg var på trening i dag og etter ...
-
No har vi rikelig makrell til oss sjølve, enda om diverse naboar har fått sitt. Makrellen kan vi steike, men best likar vi den kald, kokt me...
-
Klokka er no 17.18, temperaturen ute er + 4 grader det er nokre snøflukser på veg ned, men det har ikkje snødd så veldig mykje i dag. Naboen...
2 kommentarer:
Svært lik den eg "har i hovudet", og som eg brukte til lussekattar. På skulen har eg tilpassa væskemengda 1 pk mjøl, 2 kg.
Det er ikkje så lant unna. Har ikkje meir enn ca 2 kg i deigen, resten er til utbaking. Greitt å halde seg til ein deig, synest eg, så slepp ein så mange oppskrifter. Eg har ikkje så mange deigar i hovudet, bakar ikkje så mykje som du.
Legg inn en kommentar