torsdag, januar 28, 2010

Tova vottar.


For tida er eg i tove-modus. Dvs. eg prøver å utstyre nokre av familiemedlemmene med varme vottar til dei mange skiturane som eg reknar med framover. Dei observante lesarane la kanskje merke til eit par lyseblå vottar på Januarstrikk- kollasjen? No held eg på med eit par i litt mørkare blått, og så har eg kjøpt raudmelert og rosa garn også. Brukar to buntar til eitt par vottar. Oppskrifta har eg i eit hefte.
Det er ein tredje garn-/ brodeributikk i Ørsta som ikkje alle kjenner til. Den heiter Signy Digernes og ligg i Kyrkjegata, dvs.vegen til Ålesund. Det er eit gammalt,kvitt hus med eit lite tårn .
På denne butikken sel dei hovudsakleg garn frå Rauma fabrikkar, men dei garnsortane finst i eit utal av fargar. Finullgarnet kjenner vel dei fleste til, men også Vamsegarnet som eg brukar til vottar, finst i utruleg mange vakre fargar.Det er nesten vanskelig å velje, men som de ser har eg safa sidan eg skal strikke til andre.( Sjølv er eg så varm på hendene at eg sjeldan går med hanskar.)
Det er Nils som er tovaren, gi han eit vaskefat med varmt grønsåpevatn så set han i gang. Fordelen med å hand-tove er at då kan ein slutte prosessen når vottane er passelig store. Nils er veldig glad i dei grøne vad-vottane eg strikka til han i fjor.
                                 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...