torsdag, januar 25, 2024

Dagbok 2024: 25.januar


 Klokka er no 17.34, temperaturen ute er+1 grad,. Det har vore fint ver og sol i dag. I går var det liksom alt var gale, i dag har det meste ordna seg.

Det er to ting eg ikkje likar å ha problem med, det er pengar og PC- Eg har ikkje høyrt meir frå banken, så no håper eg alt er i orden; og til mi store glede greidde eg i dag å få orden på bilda på PC-en. Det som var saken var at der var for mange bilde , så eg måtte kjøpe plass om eg ville ha der fleire. Det ville eg ikkje, så eg sletta bilde med hard hand og fekk programmet til å virke igjen. Då var eg veldig fornøgd med meg sjølv- I 11-tida køyrde Marit og eg på butikken og handla. Bilen min står enno i grasjen , nesten ferdigpakka til tur på VØR. Eg må sjå om eg kjem meg bort i morgon, viss veret held seg nokonlunde bra. Som eg sikkert har skrive før heldt eg på å fylle boss i bilen den dagen eg braut handa- og der står den enno. Ja, eg har no hatt nokre turar med boss i bagasjen også.

I dag var det fint ver til å gå tur, men eg tok på meg piggsko likevel, det er is mange stader, så det er best å vere godt skodd. Eg gjekk opp Storebakken i dag, opp i sola og der trefte eg ei venninne frå pensjonistlaget. Ho er 92 år gammal og heilt klar i toppen. I dag hadde ho rullator, men andre gonger kan ho ha spark. Ho fortalde at ho nyss hadde hatt ein hjerte-operasjon, men var bra no. For to år sidan datt ho og braut foten på 90 -årsdagen, men det var ikkje så lenge før ho var bra.

Vi vart ståande å prate ei god stund -i sola., og så kom der ei anna som eg kjenner frå treninga. Ho lurte på kor det gjekk med meg etter fallet, ho hadde sjølv dotte på same staden ein gong. 

Det vart til at eg gjekk i lag med pensjonist-venninna mi neg Fonnavegen, for ho bur der.På  Fonnavegen er det bert, og eg gjekk ned i Olavsgata og heimover.

Olavsgata er frykteleg lang når ein står i eine enden,men eg gjekk ikkje heilt ut, men tok av og gjekk opp til Starevegen.

Då eg kom heim kom sola att inne i stova, og det er berre så triveleg å få sola tilbake. Eg laga meg ein stor og god middagsmat, med kyllinglår og ris. Og eg vart nesten FOR mett, men eg fekk no rydda opp og sett på oppvaskmaskina. Den er ferdig no, så det blir å plukke på plass.

Eg har no sett heile serien om MAKTA, før har eg berre sett litt no og då. Eg kan ikkje seie at eg hugsar så mykje frå den tida, men eg hugsar namna. Eg ser at der skal komme fleire episodar seinare. det blir vel til at eg ser dei også.





Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 8.mai

Det var fart på elva i dag igjen,det er snø som smeltar  Klokka er no 16.50, temperaturen på trappa er +16 grader C, sola er litt av og på i...