tirsdag, januar 22, 2019

Dagbok 2019: 22.januar


Klokka er no 19.40, temperaturen ca.0 grader og det har vore opplett i dag også.
I dag har eg ikkje gjort det skapte grann.
Sidan er skulle til Volda på røntgen i dag hadde eg avtalt med Solveig at ho skulle ringe meg i 1/2 8 -tida for å sjekke om eg var vaken. Klokka vart nærmare halv 2 før eg la meg i går kveld, for det var ein serie eg skulle sjå på TV. Eg sovna ganske fort, men vakna klokk 5 og verkte i føtene, eg måtte opp og gå litt, tok to Paracet og la meg att og sovna. Men eg vakna av alarmen på mobilen, og Solveig ringde på samme tid. Drosjen var bestilt til 9.10, eg var redd det var litt for seint, men litt før 9 ringde telefonen. Det var drosjesjåføren som stod med bilen oppe på vegen og venta på meg. Var på sjukehuset til rett tid, og slapp inn på røntgen med ein gong og det var fort gjort.
Ferdig kvart på ti. Men det blei ei stund å vente på taxi heim att. Ikkje så lenge som det ofte var den tida eg følgde Nils til og frå sjukehuset. Resultatet av undersøkinga er eg ikkje så spent på. I fjor fann dei ingen ting i kneet, og hofta er vel ikkje stort verre enn ho har vore. Eg fortalde henne som tok røntgenbilda om cysta som sprakk. "ÅÅÅ, DET er låkt" , sa ho. Eg måtte berre innrømme at det var det. 
Då eg kom heim var eg stuptrøtt og tenkte eg kunne ta ein liten blund i godstolen, men når ein VIL sove er det heilt umulig, så eg vart sittande i halvørska å strikke og høyre lydbok. Til slutt duppa eg av litt såpass eg kom meg opp å stå etterpå. Eg var ut og fekk på plass bossdunkane, og laga til den nye bossbøtta med grøne posar, så no kan eg begynne å bruke alle tøynetta mine-treng ikkje så mange plastnett lenger.
Eli ringde og fortalde at det var få påmelde til pensjonistmøtet med kino og brennsnut, og spurde om vi skulle avlyse. Eg tykte det var litt for gale, men det var inga anna råd. Det er ikkje gratis å leige hus-ja, alt kostar, så det hadde blitt eit dundrande underskot om vi skulle ha fullført med så få betalande gjestar. Synd, for vi skulle liksom prøve ein litt ny vri i år. Litt skuffa vart vi, men då blir ikkje veka fullt så  fullbooka som eg hadde trudd. 
Torsdag kjem Margrete, Erlend, Håkon (kompisen til Erlend) og Amanda på besøk, så då skal eg lage middag til dei. Det er lenge sidan sist ! Har ikkje bestemt menyen enno. Får sjå kva eg får tak i. 
Laurdag skal eg til Hareid ,der vi skal feire bursdagen til Håkon. Mora og besteforeldra til Birte kjem også.
Eg har litt problem med å komme i fart igjen etter å ha sete i ro så lenge. Men no må eg ta meg saman. 
I kveld kom Marit over vegen ein tur, vi har alltid ein masse å snakke om, same kor ofte vi møtest. Kjekt å ha så gode naboar.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...