onsdag, januar 17, 2018

Dagbok 2018: 17.januar


Klokka er 13.05, temperaturen ute er   grader C, og det er nydeleg lettskya vêr. For første gong i år skein sola inn på veggen i stova vår, og eg kunne så vidt skimte sjølve sola, som så vidt stakk fram ved Melshornet.
I dag gjekk eg heimanfrå ca. kl.11. Var ned på kulturhuset og dekka på til pensjonistmøtet som tek til klokka 15.30. Eli køyrde meg heim, så turen vart ikkje så lang. På januarmøtet ser vi film, og i dag skal vi sjå den gamle filmen "Some like it hot" med Marilyn Monroe og Tony Curtis m.a.
No har eg gjort eit ærleg forsøk på å "reparere" omnen. Har fylt sporet med lim og lagt inn asbest-strimmelen, så får vi sjå om det funkar. 
Eg har snakka med Nils, han sat og streva med lunsjen, hadde fått noko som heitte  schnizel som visst ikkje var nokon favoritt. Eg sa det til han: "Be om ei brødskive i staden viss du får noko du ikkje likar !" Han er altfor beskjeden på den måten.Solveig kjem innover og besøker Nils mens eg er på møtet. Etter møtet hentar ho meg og køyrer meg opp på Heimen. Logistikken er i orden.
I dag hadde Einar lagt inn eit klipp frå NRK radio Finnmark, der han fortalde om han som vart redda ut or snøhola i går. Kjekt å høyre radiostemma til barnebarnet! Litt stolt blir ein også når dei seier: "Reporter var Einar Orten Trovåg" (Som snakka nynorsk!)

Klokka 22.30: Temperaturen ute er no minus 5 grader, det er stjerneklårt og fint. Eg kom heim for ein time sidan.
Klokka 15 reiste Marit og eg på pensjonistmøte, Eva køyrde. Vi såg den gamle filmen (1959) "Some like it hot" og det var artig. Så fekk vi pizza og kaffi med småkaker til. 
Solveig besøkte Nils mens eg var på møte, så køyrde ho meg først heim, fordi vi skulle hente noko, og så ut på Heimen til Nils. Eg vart ikkje så lenge i kveld, men eg fekk hjelpe til med kveldsstellet og så såg vi "Farmen kjendis" i lag. Andre delen av farmen såg eg etter at eg kom heim. Nils har hatt ein bra dag, men har var trøtt så han ville legge seg.
Eg har ein klesvask å legge i hop, og så får eg finne meg litt mat. Det blir sjeldan eg kjem meg tidleg i seng.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 22.april

No er klokka blitt 16.35 utan at det har hendt så mykje. Det mest dramatiske som har skjedd er at eg har prøvd å slette alle bilda mine på P...