søndag, juni 18, 2017

Bok nr.19 -2017: Utmarker

Utmarker av Arne Dahl (Lydbok-CD)

Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor.
Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom: utan kropp, inget brott.
Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanade insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja.

Tempofyllda Utmarker visar upp en helt ny sida av Arne Dahl. Det är en roman full av försåtsmineringar och hemliga rum, den första där vi följer detektiverna Sam Berger och Molly Blom.
Jag säger det med en gång: Arne Dahls nya kriminalroman ”Utmarker” är helt fantastisk och jag har, trots att vi inte har kommit så långt in i 2016, svårt att se att Svenska Deckarakademin kan utse någon annan bok till ”Årets bästa svenska kriminalroman”. SYDSVENSKAN

.......................................................................................................
Sidan boka sluttar med ein "Cliff Hanger", reknar eg med at dette er første boka i ein ny serie.
Som vanleg har eg lese sporadisk og delvis ukonsentrert, så eg føler ikkje at eg kan gi ei god vurdering av boka., men eg kan no seie at det ikkje er den dårlegaste krimromanen eg har lese i alle fall. Elles ber boka preg av at det meste er oppbrukt innafor krimsjangeren, så det gjeld å finne på noko nytt. Då kan det bli nokså "kreativt" til tider. Ein stad las eg at boka var "litterær"- kanskje det betyr at den er godt skriven? Ikkje veit eg, men så vidt eg kan vurdere språket var det ganske bra.

Ingen kommentarer: