tirsdag, juni 21, 2016

Bok nr.39 - 2016: Havboka

Havboka
To menn i en liten båt. Et monster i havdypet under dem. Det er utgangspunktet for «Havboka». Fra den lille øya Skrova i Lofoten undersøkes havet gjennom historie, fortellinger, vitenskap, poesi og mytologi. Hav er opphav, og rommer de utroligste livsformer. For forfatteren blir havet en rik kilde til forundring, nye innsikter og salte eventyr.
...............................................................................................
Denne boka har fått Brageprisen, og elles svært gode kritikkar. Eg må innrømme at eg har hatt vanskar med å legge boka frå meg.
Fortellinga om to vener som vil fiske ei håkjerring fører oss inn i ei verd av kunnskap; først og fremst om havet og alt som lever der. Men vi er innom mange fleire vitskapar, først og fremst biologi og zoologi, men også geografi, geologi, historie, kjemi, økologi og mytologi for å nemne noko.
Her er eit oppkome av kunnskap servert på ein heilt fantastisk måte. Eg vil kalle det POESI.
Opplesaren les med nordnorsk aksent, noko som slett ikkje er feil her.
Alle som er interesserte i naturen og historia vår vil bli like fascinert som eg. Eg anbefaler boka på det varmaste. Men for all del: LES  LYDBOKA.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...