onsdag, juli 03, 2013

Bok nr.33 - 2013: Historien om Pi

"Historien om Pi - en roman" av Yann Martel

Beskrivelse:
Historien om Pi er en hyllest til fantasien og en fortellerkunst av et så sjeldent kaliber at den “vil få deg til å tro på Gud,” for å si det med juryen som tildelte romanen Bookerprisen for 2002. Hva mer kan en leser be om?

Etter det tragiske forliset til et lasteskip, seiler en enslig livbåt av sted på det endeløse Stillehavet. Livbåtens overlevende mannskap består av en hyene, en sebra (med et brukket bein), en orangutang, en 200 kilos bengaltiger og Pi - en 16 år gammel indisk gutt som med udelt hengivenhet bekjenner seg til hinduismen, islam og kristendommen, samtidig. Scenen er satt for en eventyrlig beretning om dårskap og grusomhet, om tro, håp og kjærlighet.

- Denne historien er i sannhet betagende fantastisk og uimotståelig sjarmerende.


Denne boka er noko heilt ut om det vanlige, og vel verd å lese, sjølv om somme meiner det er ei gutte-bok. Boka er også filma.
Sjølv meiner eg boka kan lesast på ulike måtar. Som ei "fantasy"-historie, men også som ein allegori, til dømes. Det er ei fantastisk historie i alle fall.
Opplesaren les godt.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 2.mai

Klokka er no 17.32, temperaturen på trappa er + 22grader C, så her er det full sommar i dag. Dagen starta med trim frå 10-11,då eg kom heim ...