torsdag, juli 05, 2012

Vêrmelding 5.juli - 2012

Her ser vi dei tre eldste barna til Margrete på toppen av Melshornet i går. Rett over hovudet til Ingeborg ser vi Vallahornet, fjellet som er nærmast oss.(Der er fleire bilde på bloggen "Ariel")
I dag er ikkje veret fullt så fint, men det er mildt og deilig, + 21 grader no. Det kjem av og til ei lita regnbyge, noko som gjer godt for det som skal vekse -og vi slepp å vatne.
No har eg nettopp støvsuga til helga, og vi skal ha oss ei handlerunde.Eg har ikkje vore ute av tunet sidan fredag, men håper det går bra i dag, har i alle fall kome meg mykje.
Melshornet i dag, sett frå altanen vår. Eit relativt kjent motiv? Eg har vore på Melshornet berre ein gong. Då gikk vi opp frå skitrekket på Reset i Volda-på skaresnø, det var ein lett tur. Elles er det fleire vegar som fører til toppen.
Klokka 18.30:
Temperaturen på baksida av huset er+26 grader, der er skya, men litt sol innimellom.Vi var nedover ein tur, så laga eg Taco, og etter vi hadde ete låg vi lenge på altanen -eg med lydbok. Fann to bøker på biblio i dag, den eine, "Gull", er skrive av forfattaren til "Little Bee". Tenkte det kunne vere passe lett sommarlektyre. No les eg "Langs Myrraveien" av Tomm Kristiansen. Den er interessant, og så er den ikkje så himla lang som mange andre av bøkene hans.Andre reiseskildringar eg vil anbefale er "Buddhas barn" av Torbjørn Færøvik.
Nils klipper plen i dag også, han tek litt kvar dag-tomta er meir enn stor nok!
I dag fann eg den første blomkarseblomsten nedafor garasjen.

2 kommentarer:

solveig sa...

Veret er slikt eg kallar skvåsjver. Skvåsjen og rabarbraen veks villeg!

Besta sa...

Her er det "Sydenver"-ikkje heilt klårt, men VARMT.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...