onsdag, mars 23, 2011

Ei myndig dame.

I dag er det 18 år sidan det tredje barnebarnet vårt kom til verda, men eg hugsar det som om det var i går. Det var stor stas, av mange grunnar. Ho var den førstefødde i familien, det første barnebarnet til besteforeldra i Volda, og den første jenta "vår".Ingeborg fekk veldig mykje oppmerksomheit frå første dag, og likte det. Ho blei send frå fang til fang, og likte det.Og ho var ikkje særlig gammal før ho gjerne ville at vi skulle synge og lese til henne.Det var ikkje det at ho forstod kva vi las, men ho likte å sitte på fanget og "kose" seg. Når Nils og eg skulle gå tur med henne, enda det med at eg køyrde vogna og Nils bar Ingeborg.Ho var ei skikkelig kosejente og det er ho enno! Ho var mykje her hos oss den første tida sidan dei budde i nærområdet, så det er vel ingen av barnebarna vi har stelt meir med.
Seinare flytta familien til Ulsteinvik der dette bildet er tatt. Jakka med alle fargane strikka eg til henne.(Eg likar godt å dokumentere at eg har strikka både det eine og det andre, før i tida)
Sidan eg hadde bursdag ikkje så mange dagar etter at Ingeborg vart fødd, fekk eg presang mens dei enno var på "Føden". Det var eit fotoalbum, som etter kvart vart fylt med bilde, mest av Ingeborg.Trur ho må vere ein av verdens mest fotograferte babyar;mora er jo ein ivrig hobbyfotograf. I dag har eg scanna nokre bilde frå albumet, for å mimre litt. Sommaren 1994, då Ingeborg var vel eitt år, var det slektstemne i Solund og Ingeborg var med. Dette bildet er tatt i Trovågen.
Til 2-årsdagen hennar fekk vi kjøpt denne dokkesenga av ein hobbysnikkar. Eg kjøpte stoff og sydde fint sengetøy. (Der fekk eg sagt det også) Dokke hadde ho frå før. Men sjå kven som ligg i senga! Men då både ho og Håkon, som då var 1 år, skulle prøve å få plass, gikk det ikkje.
Kjære Ingeborg! Du veit at eg kunne mimra ein heil blogg om deg, og du synest kanskje det er litt rart at eg berre skriv om då du var lita. Men dei seinare åra er bra dokumentert på bloggen frå før.Vi håper du alltid vil vere den samme gode kosejenta, sjølv om du no skal vere vaksen. Vi er glade i deg, det veit du, og vi ønsker deg alt godt i livet.
                                     GRATULERER MED DAGEN!

1 kommentar:

Hildegard sa...

Gratulerer med barnebarnet!

Dagbok 2024: 23.april

  Eg har ein plass på maskina der eg kan finne "gamle" bilde. Dette er ei av rosene mine, Leonardo da Vinci, trur eg. Eg har lese ...