mandag, januar 18, 2010

Bok nr.4- 2010: Jegerdukken



Denne boka har Solveig skrive om før. Ho har lagt boka inn på MP3-spelaren min.
No kan det hende eg har litt meir sans for denne boka enn ho hadde, eller kanskje har eg lese den på ein annan måte enn ho?
Sidan opplesaren les med eit litt sarkastisk tonefall, ligg det nært å lese boka som ein slags sjangerparodi, og det kan ein lett gjere.
Elles er boka ei blanding av vitskap og eventyr, som eg finn ganske artig. Her får ein lære om mat og vin, sidan detektiven, Fedric Drum, er kokk og driv restaurant i Oslo. Den same Fredric har arkeologi og dechiffrering av gamle dokument som hobby, så får vi ei lita innføring i det faget.Denne gongen har han også besøk av ein engelsk venn som underviser han i flugefiske..........Sjølv vart eg veldig fascinert av forklaringa om korleis lik "oppfører" seg nedgrevne i myr.
Viss du les om forfattaren, vil du finne at også han har mange interesser, så eg har ein mistanke om at han brukar krimsjangeren for å få skrive om det han er oppteken av.
Ein av historielærarane mine ville gått amok om ho hadde sett at han brukte omgrepet "overtru" i staden for "folketru".
Summa summarum tykte eg boka var morsom og underhaldande.Mysteriet kom i andre rekke.

Les om forfattaren her:

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...