mandag, september 20, 2021

Dagbok 2021: 20.september

 


Klokka er 16.25, temperaturen ute er + 16 grader og det er opplett. Når ein skal reise til Ulsteinvik klokka 13.15, blir det ikkje så mykje ein kan få gjort før den tid anna enn å dusje og kle på seg. Ein kan liksom ikkje sette i gang med så mykje. Eg fekk lagt i hop ein klesvask, og lagt i vatn eit golvteppe. Og DETT var DETT! 

Men eg fekk melding frå Eli om at spanskkurset kjem i gang neste veke og eg har (under tvil) meldt meg på. Så eg brukte tida eg hadde til overs i dag på å repetere litt av det eg har lært. La meg seie det slik: Eg har ikkje problem med å forstå spansken, det går greitt både med grammtikk og anna. Problemet er hukommelsen som er langt ifrå det den var i yngre år. Derfor blir det tungt å lære noko nytt-  Men eg prøver ! 

Drosjen kom presis og heldigvis var det ikkje ein av dei store bilane, men ein liten behageleg ein. Vi måtte berre nyte turen i dag, bilen gjekk støtt og fint og sjåføren var heilt topp. Marit og eg var samde om at det var ein av dei finaste bilturane vi hadde hatt-. Eg såg ikkje sjåføren i ansiktet, men på heimturen sa han at  eg hadde vore læraren hans, og då visste eg kven han var, for han køyrde meg ut til Sjukeheimen ein gong. Han begynte først på kokkeutdanning men gjekk over til å køyre bil. Eg sa det til han: Du er i alle fall blitt flink å køyre bil !!! (Om han ikkje har lært det av meg.) 

Konsultasjonen på "Øre, nese hals" var fort unnagjort, eg hadde bestemt meg for å behalde dei høyreapparata eg har fått, og så fekk eg litt opplæring i stell av apparata. Eg skal forsikre dei i banken, eg trudde verdien var 8 tusen kroner, men det var for eitt apparat og eg har to. Men eg slepp å betale eit øre. 

                                             Sauene på Åsmundmarka har det godt-


Då eg kom heim laga eg middag i ein fart og åt, og drakk kaffi. Eg hadde så smått tenkt meg bort på VØR med nokre sekker, men dei stenger tidleg om mandagane. Så eg får finne på noko anna. Veit snart ikkje kva eg kan gjere, for kvar natt ligg eg og verker i venstre foten og hofta. Om dagen kjenner eg nesten ingen ting. Er det verst eller best å mosjonere for eksempel? Er det bra å gå på Vernet?  I  morgon er det i alle fall trening. Onsdagen er fri denne veka, men neste er det Spansk. Det er kjekt å ha noko sosialt å gå til.

Leonardo da Vinci har blomsta heile sommaren utan stopp og er still going strong-



Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...