onsdag, januar 16, 2019

Dagbok 2019: 16.januar.


Klokka er 16.50, temperaturen er minus 4 grader C.
Det har vore ein veldig roleg dag - med tanke på vêret; ikkje, snø, regn  eller annan nedbør, heller ikkje vind. Merkeleg stille.
Eg har hatt ein ustrukturert og vimsete dag. Det er så mykje eg har lyst å gjere, men som eg ikkje kan eller ikkje greier. Då eg vart låk i kneet vart eg sittande å strikke etc. heile dagane, det tolte ikkje hofta, så no er det vondt å sitte, men eg kan gå-til ei viss grad.
Det er då eg blir litt oppfinnsom. Først festa eg alle trådane på genseren. Så var det fram med gardintrappa og ta ned lysrøra her på datarommet, men hadde ikkje nye å sette opp, så eg klarer meg med ein stålampe til eg har fått handla. Fekk i alle fall tømt "insektsamlaren" ! Såg at lyset på "roserommet" også var vekke, så eg sjekka sikringane. Dei var i orden, men eg tek ikkje på meg å ta ned den plafonden og skifte pære. Får vente på ekspertise. Så leita eg fram att laptoppen som har vore stua vekk ganske lenge. Dei unge brukar ikkje mus-men eg er så vant til det at det må eg ha. Musa virka ikkje, sjølv om eg bytte batteri. Så no har eg ærend inn på "alle menns snopebutikk" -Clas Ohlson. Ny sag må eg også ha. Nemleg! Solveig kjem innover på fredag, då er Øystein vekke, så ho vil ta seg god tid. Eg har ei liste som eg noterer på etter kvart som eg saknar noko. 
Eg visste liksom ikkje kva eg skulle gjere til gagns i dag, men fekk no plassert eine dunken i garasjen, og så fann eg noko på ein boks, slik at eg kunne smørje kjøkendøra. Det let som ein halvkvalt katt kvar gong den skulle opp og igjen. Eg kunne fortalt meir om "Mor gjer det ho ikkje kan"- men skal spare lesarane. Prata med Solveig nabo i telefonen, og no skal eg snart opp og drikke kaffi med Marit, middagen deira vart litt seinare enn berekna i dag. Eg trur Silje reiste til Molde i dag. Viss eg blir åleine i huset i morgon, kan det hende eg får rydda litt i tilbygget.
Eg kan mo tilstå at eg låg ganske lenge på sofaen og las i ei papirbok. Den er på over 400 tettskrivne sider, og eg er ikkje havvegs enno.
Viss det blir klårt i morgon , kan det hende eg får sjå sola.
Sjå om de ser "Svarte-Per"-fuglen på bildet . Trosten og skjora er her kvar dag, men småfuglane har eg ikkje sett på ei stund. Må sjekke om der er mat til dei.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...