torsdag, januar 17, 2019

Dagbok 2019: 17.januar


Klokka er no 17.00. Temperaturen er minus 1 grad og det har vore mange og lange snøbyger i dag. Det er liksom nok no. 
Sist natt sov eg betre enn på lenge, utan å vakne opp og verke verken her eller der. Etter frokost m.m. tok eg bildet over, mot austhimmelen, då var klokka 10 sånn om lag. Eg såg for meg ein nydeleg dag, og kanskje skulle vi få sjå sola. Eg mòka trappa og ei lita rås, såpass eg fekk hente avisa. Ein maskert mann kom og fresa tunet mitt, eg hadde ein mistanke om at det var Helge, og det var det. 
Helge, Torbjørn og eg eig ein fresar i lag, den kan ikkje eg bruke, men det var no ikkje meininga at dei skulle frese til meg. 
Eg mòka altanen og ei lita rås ned til kjellardøra - etter kvart begynte det å snø igjen, og mens eg rydda diverse reiskapar som stod under altanen og fekk dei inn i tilbygget var det kome ganske mykje nysnø, så då det letta opp ei lita stund, var det å gi altanen ein omgang til, tok litt på trappa også. 
Men så er det den ryggen min som ikkje vil meir, då. Foten er etter kvart blitt nokså bra, så melder det seg stadig noko anna, men eg får vel sjå i augo  at eg ikkje er heilt ung lenger. Og det er mange år sidan eg var på MR og fekk konstatert store slitasjeskader i ryggen, så det er ikkje noko nytt. 
No håper eg på at det ikkje kjem så mykje meir snø. Det er tredje vinteren er styrer her åleine, og dei to første var nesten utan snø. No melder det segg stadig nye problem, orsak utfordringar, som eg ikkje klarer å løyse åleine.
Snøen må gjerne få ligge for min del, eg har ein god sparkstøtting som eg kan bruke om dei ikkje strør så mykje sand på vegane. 
I morgon kjem Solveig innover så då får eg handle litt anna enn mat.
Då eg sat og nistrikka på genseren gjekk dagane fort. I dag hadde eg ikkje så mykje å gjere inne, så det vart til at eg begynte på eit par lester igjen. Eg har to påbegynte par frå før, dei ventar på meir garn. Eg har ikkje nok garn til dei eg la opp i dag, heller, men det blir vel ei råd. Eg fekk nokre veldig gode strikkepinnar av Solveig, dei er svarte med blank spiss. Spissen er glatt, men ikkje resten av pinnen. Sidan pinnane er svarte, likar eg best å ha lyst garn. Garnet eg la opp i dag er frå Opal. Dei har namn på lestegarna sine, denne heiter "Die Jägerin". Eg måtte ta ein liten pause etter genseren, for skuldra begynte å protestere. Og det var ikkje så rart.
Eg sende ein førehandsomtale til avisa og bad dei ta den inn i laurdagsnummeret men den kom i dag! Annonsen kjem laurdag.
Elles har eg ringt og bestilt drosje til tysdag, det fiksar dei på legesenteret. Eg skal vere i Volda klokka 9.30. Matavfallsdunken frå VØR har eg enno ikkje sett snurten av
I Morgon fyller Håkon 25 år. Han var fødd det året det var OL på Lillehammer. Kanskje derfor han fekk det namnet.


Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...