mandag, juni 23, 2014

Bok nr.40- 2014: De uønskede


De uønskede
Odinn blkir satt til å undersøke mistankene om overgrep mot barn på Krokur, en behandlingsinstitusjon for gutter 1970-tallet. Undersøkelsene  avdekker et umenneskelig regime. To unge gutter har  dødd under brutale omstendigheter. Etter ekskona Láras død har Odinn hatt ansvaret  for deres datter Rún, og etter hvert påvirker undersøkelsene hans eget liv.
Men Ódinns undersøkelser skrider frem, introduseres leseren for de grusomme hendelsene som skjedde på Krokur, og han innser gradvis at ekskonas død slett ikke var en ulykke, slik de hittil hadde trodd. Men mens han desperat forsøker å finne svar på sine spørsmål, blir ondskapen som omgir ham bare sterkere.
....................................................................................
Dette er den første boka eg har lese av denne islandske forfattaren, og det blir kanskje ikkje den siste.
Det er eit relativt kronglete mysterium vi får servert, og som skikk og bruk er, får vi to såkalla prallelle historier, ei frå fortida og ei notid. Det smarte dei har gjort her er å bruke to opplesarar, ein mann og ei kvinne, så det er lett å halde historiene frå kvarandre.
Boka høver godt som lydbok sidan det er få personar og nokså  "ryddig" handling. Det er ikkje så lett å gjette gåta, til tross for at boka startar med slutten. Eg var budd på mykje grøss og gru etter det eg har lese om bøkene til farfattaren før,men det einaste grøsset eg fekk var då siste setninga kom.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...