tirsdag, januar 21, 2014

Dagbok 2014: 21.januar

Klokka er snart halv fem og det er framleis lyst ute. Heller ikkje i dag har vi sett noko særlig til sola, men det er på grunn av skyer. Vi har eit nydelig vêr uansett, med lettskya opphaldsvêr og 0 grader.
I dag hadde Nils planlagt fisketur i lag med Mathias, og eg ville kløyve ved. Så Nils hadde rigga opp vedkløyvaren. Då Nils kom att frå fisketuren, hadde eg kløyvd ferdig nesten alle kubbane han køyrde heim i går. Eg gjorde meg ferdig og stod og snakka med naboen oppe på vegen då ein bil stoppa. Det var nestleiaren i pensjonistlaget som forkynte at eg skulle ha vore på styremøte i pensjonistlaget. Dei hadde sendt melding både på mobil og FB, men no har eg høyrt så mykje om det å ha pause frå sosiale media at eg hadde kopla ut alt.
Eg sette meg inn i bilen slik eg gikk og stod, med sagmask og det heile, var på møtet til det var slutt, og vart køyrt heim att. Først då kom eg på at eg gikk med nokre ti år gamle briller, var redd eg skulle øydelegge dei nye under kløyvingsprosessen.
Mens eg var vekke hadde Nils køyrt heim to lass til med kubbar, som vi gikk løs på etter at vi hadde tatt oss litt mat. Å kløyve er ikkje problemet, men det å løfte dei tunge kubbane oppå kløyvaren. Nils begynte å løde mens eg kløyvde.Som de ser på bildet har vi nokre få kubbar att.
Eg ser det paradoksale i at to gemlisar som begge er dårlige i ryggen driv med slikt arbeid. Eg skal verken bøye meg eller løfte, og Nils skal ikkje løfte tungt. Men dette gjer vi fordi vi har lyst til det, og eg nyt det å få jobbe ute i staden for å trakke ned dørstokkane inne.  
Fiskarane var ikkje så heldige i dag, dei fekk berre litt småsei, såpass vi skal ha til middag no i kveld, restane av ballen får vente til i morgon.
Fekk melding frå Rasmus om at han hadde fått av gipsen i dag.


1 kommentar:

Anonym sa...

Fekk dei lite fisk? Då må dei prøve å setje garnet på den andre sida av båten.

Dagbok 2024: 28.mars. I dag fyller eg 84 år.

Klokka err no17.03, temperaturen ute er+ 10 grader, det er lettskya og fint  I dag har eg fått mange gratulasjonar på nettet -og elles. Eg s...