onsdag, juni 22, 2011

I dag fyller svigersonen vår på Hareid nesten 50 år. Sidan han vanligvis blir presentert som forfattar,vil eg presentere eitt anna av talenta hans. Han er faktisk ein ganske brukbar kokk også. Særlig på julafta, då dette bildet vart knipsa.Han har ein eigen vri på kålrabistappa- eller rabbestappa som det heiter på Sunnmøre.Og ein meir velkledd kokk er det sjeldan vi ser.
Når eg sit her of mimrar litt, hugsar eg dei første glimta vi fekk av svigersonen. Då sat han bak rattet i ein mørkeraud Fiat som køyrde Solveig heim frå Lærarskulen i Volda. Det verkar ikkje så fjernt. Merkelig korleis denne tida fyk av garde.
Av og til plar eg berre på tull skrive dikt til "bursdagsbarna"- ja, til Øystein også- men i dag vil eg hylle han med å sitere eitt av hans eine dikt, som eg synest er så fint. Det er henta frå diktsamlinga "kjensla av at det ikkje regnar andre stader enn her".

74
og enno
skal barn fødast og berast fram
i sommarvindens blafrande lys
under vinterkveldens høge kvelv over myrkret

framleis famle og finne sitt eg i arbeidsfolk
sine rørsler og kjenne lukta av vår
og forvandling
her

Gratulerer med dagen!

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 27.mars

Klokka er no 17.45, temperaturen ute er+ 9 grader, men det er overskya i dag, så det er ikkje så fint som det var i går. Eg sov godt sist na...