mandag, januar 08, 2024

Dagbok 2024:8.januar





 
                 Klokka er no 15.55 og temperaturen er +1 grad C

Då eg var ut å trappa ein augneblink, såg eg at det hadde kome litegrann nysnø, som låg og halv halvsmelta. Eg har fyrt i omnen i dag attåt at eg har varmepumpa på, men eg har ikkje merka at vi har fått mildver. Eg såg  rett nok på TV i går at de skulle bli mildare. Og takk for det. Ikkje at snøen og kulden har gjort meg noko, eg har stort sett halde meg inne i varmen. Men det kan vere greitt med litt mildare ver no. Sjå på altanrekkverket på bildet over, der ligg det snø/is som har frose fast så eg ikkje greier å få det vekk-og slik er det mange stader. Så eg vil gjerne ha litt "SMELT".

I går kveld tenkte eg at eg ville legge meg litt tidlegare og eventuelt stå opp litt tidlegare i dag.Det gjekk for så vidt bra, sjølv om eg vart litt fortumla då morgonen kom.

I morgon er det 9.januar, og det var ein merkedag i storfamilien i "gamle dagar"- for då har John Per bursdag. DEt har han i år også. 

Derfor var det lett for meg å hugse kva tid eg skulle få gipsen av handa. DET ER I MORGON kl10.30 eller 11. 

Det første eg gjorde i dag etter frokost, var å ringe sjukehuset, og så bestiller dei taxi som hentar meg. Korleis tilbaketuren blir, det veit eg ikkje enno, der går no bussar, og eg får drosje heim att viss eg vil. Det som eg spennande er om eg får sleppe gipsen, eg har gått med den i over 4 veker, og eg er lei av å ha den. Men det er veldig bra med gips når ein treng det. Eg har fått gjort veldig lite desse 4 vekene, og eg har ikkje fått gå tur. I dag har eg fått bytta på senga mi og så har eg ein heil klesvask i trommelen. Det var ikkje heilt enkelt, men eg fekk det til. Verre blir det vel å legge i hop dei største "kleda".

Eg er mest spent på korleis handa vil vere utan gips. Solveig seier at eg blir ikkje heilt bra med det samme. Det er60 år sidan eg braut ei hand, så eg hugsar ikkje heilt koleis det var. Eg håper at det ikkje går så lenge før eg kan spade litt snø, den snøen som ligg ute no er steinhard, så eg får ikke til å ta den vekk på altanrekkverket ein gong, og ingen annan stad heller.

I dag går eg eigentleg berre rundt meg sjølv, ser litt TV ryddar litt etc, og så må eg no lage klart til morgondagen, det som eg skal ha med av papir t.d.


Ingen kommentarer:

  Klokka er no16.50, temperaturen ute er +12 grader, og det regnar, så no er det slutt på herlegheita for denne gong. No ventar eg på at Mar...