søndag, desember 25, 2022

Dagbok 2022: 25.desember-1.juledag

 Klokka er no16.30, temperaturen ute er +6 grader; kulden vi hadde forsvann fort. Aberet er at vi får regn i staden- men eg synest det er verre å fryse.

I går kveld slo eg av alle elektriske omnar, så i dag låg lenge, for å sleppe å fryse. Men det var ikkje gale. I løpet av natta hadde temperaturen stige til +3 grader.

Eg plar som regel vere heime åleine 1.juledag-og det er slik eg vil ha det.

Frokosten vart enkel, men eg bytta no ut den heimelaga plommesylta med svensk Kørsbær syltetøy som eg har fått av Solveig.

Eg såg mykje TV på føremiddagen, mellom anna gudstenesta frå Nidarosdomen. Då får ein med seg mykje -særleg julesongane. Eg skal ikkje nekte for at eg strikka litt også, greier knapt å sitte med hendene i fanget når eg ser TV.

Det er ei nokså gammal tradisjon at familen møtest her hos meg 2.juledag og slik blir det i år også. Då kjem Solvei, Øystein og Margrete + barn og ev. kjærestar.

Eg skal servere ein supperett og så blir det kaker og dessertar i lange baner etterpå. Eg har førebudd mykje i dag, til og med sett plate i bordet og lagt på "Heilage tre kongars"-duken som eg kjøpte på Gåvebuda for mange år sidan.Eg synest den er fin, og så er den lett å stryke. men alle får ikkje plass rundt dette bordet, så vi må bruke salongborde1 i tillegg. Det går heilt fint.

Bildet som de ser på veggen er det Svein, bror min, som har måla. Originalen er det Nikolai Astrup som har laga. Men kopien er like fin. Eg får ikkje gjort meir i dag, trur eg, men er gler meg til å ha besøk i morgon.

Eg ønsker alle fortsatt God jul.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 17.april

                Dette var pynten på "Vernet" i fjor. Det kjem vel ein likeins i år. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er + 9 gr...