onsdag, desember 21, 2022

Dagbok 2022: 21.Desember SOLSNU




Klokka er no17.00, temperaturen ute er berre +2 grader, så smeltinga av is på tunet har nesten stoppa opp
. Dessverre. Eg hadde problem med å komme meg opp på vegen med bil i dag, men lukkast til slutt.

Det var heilt nydeleg å stå opp til ein hus som var "temperert" og ikkje iskaldt, men eg er redd for at kulden kjem att.

Eg hadde ikkje  planlagt så mykje i dag, men eg ville sjå fram på gravstaden, korleis der såg ut etter all snøen. Så eg køyrde fram dit etter at eg hadde sett serien min, strikka litt og fyrt i omnen. Det var to gravemaskiner der i dag, dei hadde laga nokre vegar somme stader mellom gravene og så hadde dei gjort i stand til gravlegging i morgon. Eg tenkte at det måtte vere ekstra trasig å gravlegge nokon i snø og kulde. Eg vassa gjennom ca 1/2 meter høg snø bort til Nils si grav, der eg grov fram kransen eg la der for ei stund sidan. Lyngen som stod så fint då , stod framleis og blomstra under snøen. Eg sette nye batteri i lyset, så lyser det vel ei veke.

Etterpå handla eg på KIWI sidan eg var på dei kantar. Då eg kom heim hadde eg ein liten jobb med å få på plass og rydde opp, og så laga eg fiskesuppe til middag. Det går fort og lettvint for seg når eg har frosen fisk i bitar. Etter middagen blei eg så døsig at eg sovna nesten - med kaffikoppen i handa.

Det blir ikkje trening i morgon heller, for det var så mange som hadde meldt avbod. Like greitt det, for eg har ymse eg må gjere då også. Må mellom anna ein tur til Vik. Eg er så glad eg har den vesle bilen min, slik at eg kan komme meg rundt utan å bry andre. 

Det var litt rart på morgonen , eg sat og strikka, og så kom eg på lestane eg hadde strikka til Rasmus. Skal tru om han hadde fått dei? I same augneblink kom det ein lyd frå telefonen. Det var Rasmus som sende ei melding: "Takk for sokkane!"

Eg synest ikkje eg får så mykje gjort om dagane, vinteren og kulden gjer at eg  har mindre energi. Det er ikkje det at eg har sånn veldig arbeidslyst-men det er no kjekt å ha noko å styre med. Det blir til at eg blir sittande å strikke.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...