søndag, desember 18, 2022

Dagbok 2022: 18.desember


Vi tenner fire lys i kveld,
og lar dem brenne ned
For lengsel, glede håp og fred
men mest allikevel
for fred på denne lille jord,
der menneskene bor.



Klokka er no17.20, temperaturen  er minus 3 grader og maskina varslar temperaturstigning.

I dag har eg vore i gebursdagsfeiring på andre sida av gata, og der hadde vi det veldig hyggeleg. Det var to venninner til som skulle ha vore der, men dei var sjuke, og melde avbod. Derfor vart det berre eg og familien, men vi hadde det hyggeleg likevel. Det var Janne som hadde styrt mest med maten og der var mange spennande rettar-og alt var godt. Og så var der varmt og godt i huset, det er slikt som eg set veldig pris på.

På føremiddagen i dag jobba eg litt; eg la i hop ein klesvask som hadde vore i tørketrommelen og så vaska eg to maskiner til som må tørke på stativ. Kan ikkje bruke straum til alt heller. Elles så strauk eg nokre klede og fekk inspirasjon til å stryke juledukane mine også, dvs. dei som eg skal ha når eg dekker på. Godt alt som eg gjort til jul.

Eg har strikka eit par blå lestar til Amund, men dei vart altfor store, så eg har begynt på eit anna par som skal bli meir passelege. Eg har fått garnet av Solveig,  eg likar å ha noko på hendene når eg ser TV

I dag hadde eg litt problem med å få eld i omnen. Til slutt fann eg fram eit par gamle sko som eg heiv innpå, men då brann det.

For morgondagen har eg ingen planar, men det dukkar vel opp eit kvart. Eg lurte på  å ta fram vedkløyvaren og kløyve opp nokre av dei store kubbane til oppfyringsved, men det kjem kanskje og regnar?

Det er veldig mørkt ute no. Neste sundag er det juledag. Eg må ein tur fram på grava og rydde litt til jul, og sette nye batteri i lyset, men eg får vente litt og sjå vêret an.








Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...