lørdag, desember 17, 2022

Dagbok 2022: 17. desember

Klokka er no 17.14, temperaturmålaren ute står på 0, og på skjermen min står det: Snø kommer- Ja, er det ikkje snø, så er det kulde og omvendt.

I dag var det ikkje så isande kaldt då eg stod opp, men eg måtte no fyre opp i omnen likevel.

I dag ville eg nedatt på Alti og sjå om eg fekk med heim det eg sakna i går. Det fekk eg ikkje, for dei hadde ikkje hatt noko som stod att på disken då eg gjekk, sa dei. Men Mariann var der ikkje sjølv, så eg skal no få henne i tale ein annan dag. Elles handla eg no litt av kvart i dag også, var på Europris også, der får ein mykje for pengane. Mat etc. handla eg ikkje i dag, for eg må lage meg ei liste og få med meg det meste-alt på ein gong.

Elles leita eg etter nøklane i garasjen, eg har ein teori som seier at dei er der ein plass, men kanskje ligg dei ikkje slik at eg ser dei.

Då eg kom heim frå Vik, mens eg hadde ytterklede på meg, gjekk eg ein liten runde her på Vallabøen. Det var ikkje så veldig kaldt, så det var godt å vere ute.

Då eg kom heim att varma eg opp risgraut og åt det til middag. Elles har eg strikka, sett TV og lese i ei bok. Så eg har liksom hatt ein fridag.

Med det samme eg var oppe, fekk eg melding på telefonen om at der låg digi -brev frå Helsenorge på data. Det var melding frå fastlegen min om at dei ikkje hadde funne anna på ryggen min enn vanleg slitasje- veldig kjekt å få resultatet så fort, slik at ein slepp å gå og vente på svar.

Det blir vel strikketøy og TV resten av dagen også, men i morgon skal eg over gata i selskap til Marit som fyller 84 år på Lille-julafta. Når det er så tidleg på dag er det for at der kjem  tilreisande gjestar- Det er Janne som lagar selskap for mora.

 

                                        Storebakken i dag

I dag fekk eg kjensle av at vi var komne godt utpå nyåret for det er i januar vi har slikt vêr-og så lyst. 

No må eg visst ha meg ein tur ut i garasjen etter meir ved. Eg fekk brev frå banken, om betaling for straum. Eg har avtalegiro så eg treng ikkje ordne med betalinga sjølv. Samanlikna med dei beløpa eg plar betale, var det ca 600 kr meir, og sidan eg fyrer meir med ved enn elles, blir det meir på vedkontoen enn elles også.  Fryse vil eg ikkje , men eg går med mykje meir klede inne enn det eg brukar å gjere. I dag har eg ein stor klesvask som eg må tromle. Eg vaskar ,litt langs med og tørkar på stativ. Den nye trommelenn brukar over 3 timar på eit tørk. Den gamle greidde det på 1 time.

Ingen kommentarer:

DAGBOK 2024: 19. APRIL

  Dette bildet er eit par veker gammalt, eg har ikkje fått orden på bildebruken enno. Klokka er no 17.20, temperaturen ute er+8 grader, det ...