mandag, desember 19, 2022

Dagbok 2022: 19.desember





Det lyser i stille grender



Klokka er no 16.07, temperaturen på tappa er ca. +1, men maskina vil  ha det til at det er +2, og "snø kommer". Ja, han gjer vel det.

Eg hadde diverse planar for dagen, men eg hadde liksom ikkje lyst å gjere noko i dag- eg vart så skipla fordi eg ikkje fann att kassa med julepynt-eg har no hatt den framme før-men nei-den var ingen stad å finne. Mesteparten av året står den i ei hylle i kjellarboda, men nei......

Då måtte eg finne på noko anna, og det var ikkje spå dumt å bake nokre brød. Eg fekk ein liten stuss på laurdag, då eg kjøpte to brød på Westre- for 80 kroner, som regel tek eg berre eit brød i hylla , og dei kostar berre nokre og 30 kroner kvar. Ein annan grunn til å bake var at eg hadde ein kartong med surmelk som var i ferd med å bli for gammal, men eg sjekka og melka var OK. Det vart ein fin deig som heva seg meir enn vanleg, og tre fine, gode brød-ikkje så veldig grove. Så i dag vart det brødmiddag.

Eg pussa kopar og messing til advent, og no var det heilt stygt igjen. Såg ut som det aldri hadde sett pussekluten, men eg var lite lysta på puss nummer to. Eg fekk heller prøve å finne att kassa med pynten, eg ville sjekke kjellarboda ein gong til. Eg gjekk ned og der stod kassa, ikkje i hylla der den skulle stå, men midt på golvet, det var eit under at eg ikkje snubla i den. Og i kassa var det mellom anna stearinlys, så då måte eg pusse nokre lysestakar og litt anna, men no er eg lens for pussemiddel og no har alle butikkar berre ein sort, og det er den sorten som eg har brukt i mange år. Den er lettvint, men glansen varer ikkje lenge.

Innimellom har eg strikka ferdig ein lest og festa trådar på  to par relativt små lestar. Eg må strikke  når eg ser TV, ha noko på hendene - og no kom Solveig med  mykje garn til meg, ho kjøper ein del "på salg".

Eg hadde så smått tenkt å gå ein tur, men no er det bekmørkt ute og nedst i kanten på "maskina" står det :"PÅ/AV med snø". Så spørs det om vi kjem oss på trening i morgon, og eg har eit ærend på ALTI som eg MÅ  gjere i all fall-

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 24.april

                           Eg gjekk ein runde på Vernet før eg for på møte. Klokka er no 18.04, temperaturen ute er + 7 grader, sola skin no...