lørdag, desember 10, 2022

Dagbok 2022: 10. desember

 


Klokka er no 18.30, kor kaldt det er, veit eg ikkje , for det er is på målaren min.
På datamaskina står det at det er minus 14 grader C- det er i alle fall kaldt. Men no har eg rikeleg ved i hus, så no har eg slått ifrå meg å fryse i hel.
I dag stod eg opp bestemt på at kulden ikkje skulle få øydelegge dagen. Etter at eg hadde ete frokost etc. kledde eg godt på meg og køyrde på butikken. Der handla eg såpass at eg hadde litt jobb med å bere inn i bilen-og ut att då eg kom heim. Og mykje skulle på plass, så då heldt eg heten den stunda. 

Einar ville komme innom i dag, så eg spurde om han ville ha middag med meg ,og det ville han. Han kom litt før klokka 13, og med seg hadde han ein nydeleg borddekorasjon til meg. Eg trur det er 3.året på rad at eg får slik juledekorasjon med han, så no er det vel blitt ein tradisjon ? Fin var den i alle fall, og kjekt å ha.
Vi åt kjøttkakemiddag i dag, og drakk kaffi etterpå. Så skulle Einar handle litt på Alti før han skulle sjå fotball på Hareid.
Før har for fann han fram siste delen av  "The Crown" på TV-en min, så etter at eg hadde rydda opp, sette eg meg og såg- mens eg strikka, sjølvsagt.
Då ringde telefonen, det var Margrete og Amanda som var i Ørsta på handel og ville komme oppom. Ærendet var no også at Margrete hadde kjøpt noko til meg i Volda som eg ikkje får i Ørsta, eg hadde bedt henne om det. Dei fekk ikkje så mykje servering her, men vi drakk no kaffi og åt butikkjøpte julekaker, som dei hadde kjøpt - eg hadde også nokre. Så i dag har eg hatt ein fin dag. Det er kjekt med barn og barnebarn på besøk.
No skal eg strikke ferdig den 6.og siste lesten for denne gong, trur eg, men eg har ein tendens til å kjøpe meir garn for eg må ha noko å henge fingrane borti.


Eg likar ikkje kulden, men eg likar kanskje enda mindre å få meir snø- Kort sagt : eg likar ikkje vinter, men vakkert er det.

Ingen kommentarer: