lørdag, april 23, 2022

Dagbok 2022: 23.april


 Klokka er no 17.55, temperaturen på trappa er +16 grader,  det er litt kald vind på altanen i dag, men elles like fint som før. Vi får nyte godvêret mens vi har det, tenkjer eg.

I dag skulle eg komme til synstest kl.12,15, så det var ikkje vits i å begynne på noko arbeid før den tid. Eg sat og strikka og høyrde nyheiter til det var på tide å shine seg opp.

Eg for nedover i god tid, parkerte ved ALTI og gjekk opp i gågata, for å få aldri så lite mosjon.Eg var innom ein butikk og ville hatt meg ein kvit singlet til å ha under ein litt gjennomsiktig genser, og dei hadde nokre som var fine, men dyre så eg avslo. Etterpå angra eg og tenkte å gå inn att å kjøpe den. Men det vart ikkje gjort i dag.

Synstesten varte i ein klokketime, med allslags maskiner etc. Ho fann ikkje noko gale,  synet var ikkje fullt så godt som for 4 år sidan, men eg slepp å få nye briller, eg ser godt i dei eg har. Men ho kunne sjå at der låg grå stær på lur. Men den er ikkje komen så langt enno. Gjennomsnittsalder for å få grå stær er 74 år, kunne ho fortelle meg.

Det at eg tok synstest no, var fordi eg skal fornye sertifikatet. No slepp eg at legen skal drive med å sjekke synet. Eg skal ikkje ha nye briller.

Så gjekk eg ned att på ALTI og kjøpte ein singlet på Cubus, den får duge. Kjøpte litt mat på Bunnpris, men elles var eg ikkje i handlemodus i det heile tatt. 

På heimvegen svinga eg bortom gravplassen og såg om der såg rimeleg bra ut. Og det gjorde det, men heile gravplass-området treng ei oppshining med raking av lauv, grus etc,.men det er "parkvesenet"si oppgåve..

Då eg kom heim laga eg meg litt mat som eg kalla for middag. Så gjekke eg ut på altanen, men der måtte eg legge meg ned på solsenga for å halde varmen. Og der fekk eg meg ein god middagslur, noko som eg trong i dag, for eg sov ikkje mykje sist natt. Eg tenkte litt på å gå ein tur på Vernet, men trur eg ventar til i morgon. Så blir det strikketøy og TV i kveld også. Det nærmar seg at eg skal ha bol og ermar inn på samme pinne, men det blir ikkje i kveld.

I dag er det Bodil sin fødselsdag og eg har gratulert henne på Messenger. Eg fekk også spurt henne om Kjell, om han blir 80-og det blir han. Då blir Lise 70, men ikkje samme dag.

Eg må nok snart finne noko anna å plante på grava, og så må eg få einkvan til å feste fuglane igjen.Dei ligg her på skrivebordet mitt. Viss de ser nøye etter på gravsteinen, så er der speilbilde både av blomstrane og buksebeina mine.

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...