onsdag, april 20, 2022

Dagbok 2022: 20.april


I beddet nedanfor garasjen har eg greve ned litt av kvart, løkar etter diverse blomster + potteroser, det er mykje fint som kjem opp. I utgangspunktet var der tre små potentillabusker med rosa blomster-og dei lever enno i beste velgåande.

Klokka no er 16.45, temperaturen ute på trappa er +17,5 grader C, og vi har framleis fint ver. Ja, dette treng vi etter ein lang og "utfordrande" vinter. 

I dag stod eg opp som vanleg, med dårleg rygg, som kom seg etter kvart, men ikkje heilt. Etter frokost og etter å ha sett serien min, gjekk eg ut og begynte å klippe hekk. Marit U. kom ei lita stund etterpå, så no er hekken ferdig klipt. Eg raka og plukka singel på plenen med det samme eg  var i gang, men det går ikkje fort med meg, for eg må ha ein stol og sette meg ned titt og ofte og kvile ryggen. Då eg var ferdig med oppryddinga, køyrde eg bort på VØR med 6 sekker med hageavfall, så no er det gjort.

Det var mange bilar som stod i Hovdebakken der vegen kjem opp frå sjøen. Det såg ut som der hadde vore eit uhell/ulykke for der var politi med fleire politibilar. Då eg køyrde tilbake var politibilane der framleis, men ikkje andre. Det kan no ha vore ein slags fartskontroll også, eg finn ikkje noko om det på nettet.

Til middag i dag varma eg opp risgrauten som var att frå i forgårs. Så ringde eg "Synspunkt" og bestilte augekontroll ( Det er dei samme som dreiv "Specsavers" før, som no har skifta namn.) Eg fekk time komande laurdag kl.12.15. Eg har ingen problem med synet, men eg vil kontrollere på grunn av sertifikatet. Det er mange år sidan sist eg var på kontroll.

Eg fann ikkje Møre-Nytt på nettet i går, men i dag fann eg avisa i postkassa (Det er tysdag som er avisdagen, men det var skipla på grunn av påska.)Eg plar løyse sudokuen som eg hentar ut på nettet kvelden før, men no måtte eg ta dagen til hjelp, og eg har gjort fleire forsøk utan å få den til, så no trur eg dei må ha gjort ein feil, det kan ikkje vere noko gale med meg. Eg har vore på altanen og sola meg, men eg sovna ikkje så då vart det kjedelig.

Gudmund hadde kjøpt kunstgjødsel til seg sjølv og i dag for har fram på EIK-senteret og skulle kjøpe til meg. Men då hadde prisane stige så forferdelig at han torde ikkje å kjøpe til meg utan å samrå seg. Eg er ikkje pessimist men eg trur vi kjem til å sjå mange prisstigningar frampver. Men som G, sa, det er ikkje verst for oss, vi skal ikkje leve av jorda.

Eg har mange oppgåver som ventar på meg både ute og inne, men eg kjem vel i mål på ein måte. Det viktigaste no er å nyte og nytte fineveret , så lenge det varer. I morgon blir det vel trening, får eg håpe. Trur kroppen min har godt av det.

Eg trur det er fuglar som bur i fuglekassene på oppsida av huset i år. Eg har ikkje sett fuglane så godt, men dei plystrar.

 

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: torsdag18.april

   Det er nokre år sidan dette bildet vart tatt på Hareid, med alle barnebarna i samme sofa Klokka er no16.56, temperaturen ute er + 10 grad...