mandag, april 18, 2022

Dagbok 2022: 18.april, 2.påskedag.


Klokka er no 17.35, temperaturen ute er + 18 grader og det har vore strålande vêr i heile dag, ca 20 grader på det varmaste. Og det er varmt i forhold til det vi er vande med. Eg har lege og sola meg på altanen, og så har eg lese i ei bok. Eg har ikkje vore på Vernet i dag, for eg var så elendig i føtene i dag tidleg at eg tenkte dei trong å kvile; men det varte ikkje så lenge før eg var i god form.

No syntest eg det var nok helge-og fridagar så i dag tok eg  og støvsuga teppegolva. Men det hadde skjedd noko med støvsugaren, for teppebanke-funksjonen virka ikkje. Men det er no ikkje så farleg.

Eg hadde også ein liten haug med stryke-klede, no når eg ikkje har tørketrommel, blir kleda litt harde og skrukkete, sjølv om eg brukar "mykningsmiddel".

Eg sat oppe på benken med Marit ei stund, mens eg hadde risgraut på kok. Eg berre måtte koke graut i dag for eg hadde så mykje "gammal" melk. Men grauten vart god den, og så får eg bruke fløten som var til overs-så blir det riskrem ein annan dag.

Eg har ikkje strikka i dag, Eg har kome godt i gang med første erma, men eg likar ikkje pinnane eg strikkar med. Eg synest dei er for tjukke, men eg må no ha same nr. som på bolen. Det eg manglar no, som eg får kjøpe i morgon, er ein erm-pinne nr. 3,5. 

Marit og eg skal på trening i morgon igjen, så då handlar vi med det samme. Solveig nabo puslar på i hagen i dag, men eg får ikkje gjort så mykje før eg blir kvitt alle sekkane med hageavfall-eg lyt nok bort på VØR ein av første dagane.

Og så må eg høyre med Gudmund kva tid vi skal gjødsle. Det blir nok å gjere no framover både ute og i garasjen og andre stader.

Eg prøvde å ta eit bilde frå altanen og ned på fjorden, den utsikta misser vi når det kjem lauv på trea. Får gå ut og prøve ein gong til.

                                                                       Akkurat no

PS: I dag er det 4 år sidan Nils døde

Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...