torsdag, april 14, 2022

Dagbok 2022: 14.april


Klokka er 15.45, temperaturen ute er+ 15 grader C og det er strålande sol. Eg stod opp relativt tidleg i dag, kan ikkje sove bort slike dagar.

Det vart strikking og TV til det leid ut på føremiddagen, då tok eg ein runde på Vernet 

Laga ikkje skikkeleg middag i dag, men åt litt restar som eg fann. Då fekk eg brått ein idé- eg måtte fare fram på gravplassen og sjå koreleis der såg ut. Der har no vore snø til denne til, men unntak av ein kort periode med vår, før vinteren kom att.

Eg køyrde fram og hadde med diverse, blant anna ein liten tust med påskeliljer som eg tok opp i eit bed. Der var ein del snø enno, men jorda var tina, så eg kunne ta opp dei to lyngplantane med rot og så heiv eg dei + julekransen i bosset der framme. Det lyset som går på batteri, ville ikkje lyse, men eg har fleire slike heime som eg kan ta fram. Viss veret held seg fint, kan eg fare fram påskeaftan og ordne der til.

Eg møtte ei gammal dame som heiter Sunni, eg kjenner henne frå pensjonistlaget, men eg kjenner også sonen og kona, og barnebarnet. Ho er opprinneleg få Stadlandet ein plass. Mannen hennar døde for ei tid sidan, han var senil i mange år før det. Ho var så glad for at eg prata litt med henne, for ho er mykje åleine, sa ho. Det er sikkert mange som veit kven ho er når eg seier at sonen heiter Jostein.

Ho kunne fortelje at Borgny  Sporsheim fyller 100 år om nokre dagar, ho er heilt åndsfrisk og syng som ein engel. Eg hadde yngste dottera hennar som elev første gongen eg hadde 1.klasse. så eg har kjent henne lenge.

Eg kan ikkje sette meg til inne og strikke i dette veret, eg ha prøvd å gjere noko med snøen, den som ligg heilt ned til trappa er kjempehard, men eg fekk i alle fall kosta siste snøen frå altanen. Elles kan eg ikkje jobbe så mykje ute når det er helg. Hadde det ikkje vore for at eg er litt låk både i rygg og føter, så kunne eg no ha gått ein lengre tur. Eg kan no i alle fall gå ut og ta nokre bilde til å pynte opp bloggen med.

Jordbæråkeren ser skrøpeleg ut, men eg får prøve å få den i orden i år også, den andre åkeren hadde eg tenkt til poteter i fjor, men fekk ikkje tak i settepoterer. Eg treng ikkje å dyrke poteter, men det er så kjekt å ta dei opp..

                                   Her sat Lollo i dag tidleg.




Ingen kommentarer:

Dagbok 2024: 25.april i dag.

 Bilde frå turen min i dag- På det øvste bildet ser vi gjengen som har tatt ned masse ore-skog og rydda fint opp. I dag hadde dei ei maskin ...