fredag, februar 04, 2022

Dagbok 2022


                                             Akkurat no -frå altandøra.

Klokka er no ca 17.00, temperaturen ute er + 1 grad, og eg reknar med at det er regn som kjem få himmelen akkurat no. I går kveld såg eg på temperaturen rett før eg la meg, då var det +6 grader og snøen smelta i ein viss fart. Eg rekna med at det skulle bli ein grøn dag i dag. Men, nei, temperaturen hadde gått under 0 og det som kom og la seg på vegar og tun, var snø. No har temperaturen gått opp att litt, så no regnar det.

Avtalen var at Einar skulle komme innover i dag, så eg bruna saus og skrella poteter før eg gjekk laus på fredagvasken. Måtte støvsuge litt også, for det blir litt rusk når ein fyrer med ved. Eit par gonger fekk eg sjå litt av sola i dag-litt surt å tenkje på at vi eigentleg skulle hatt sol heile dagen.

Men så vart Eiksundtunnelen stengt på grunn av ei ulykke og då kunne ikkje Einar kome som planlagt. Dei rekna med å opne opp før kl.17, så no er Einar på veg. Sist han var her åt vi middag klokka 11, det blir litt seinare i dag-men han kjem.

Eg orka ikkje å moke snø i dag, for foten min er ikkje bra, og ikkje ryggen heller, men Einar meinte at han skulle få bilen ned på tunet uansett. Eg ser kor dumt det var at vi bygde garasjen der han står no, lenger ute i gata har dei vore lurare, og sett garasjen med opninga opp mot gata. Men på "kartet" vi såg på kommunen, var garasjane teikna inn slik som vår står. Dermed må vi moke heile tunet for å komme ut. Sidan eg ikkje ville ut med bilen i dag, måtte eg lage middag av det eg har i hus, men det går bra. Eg prøver no å ete unna litt, for alle fryserar er fulle av allslags mat. No ser eg fram til at Einar skal komme. Betre seint enn aldri.

Ventetida har eg brukt til å øve på spanskleksa og til å sjå på TV. Har ikkje strikketøy i dag, men det kan no hende eg kan få litt meir ut av garnrestane som eg har. Må ha noko på hendene når eg ser TV.

Det er fredag kveld og eg ønsker alle ei god helg.

Ingen kommentarer:

Dagbok 20 24: 3.mai

 Klokka er no18.30, temperaturen ute er + 20 grader. Det har vore ein strålande dag, med sol frå klar himmel. Eg har vore her åleine heile d...